Kateri “sporni” ljudje podpirajo Andreja Fištravca?

Fištravčeva lista bo  podprla program, ki ga je pripravil aktualni župan. Ta z naslovom Maribor gre naprej 2018-2022 zajema 98 načrtovanih ukrepov, med drugim brezplačni avtobusni prevoz za upokojence, nižje položnice za odpadke in izgradnjo novega mestnega kopališča. Vse lepo in prav, ampak, kdo je bil ujet na lažeh iz preteklosti?

Vodja kampanje Saša Pelko, pravi, da so njihovi kandidati zelo izkušeni. Njihova najmlajša kandidatka, Nika Rene Reher, šteje 18, najstarejši, Smiljan Pušenjak, pa 83 let. Tu sta tudi nekdanja mestna svetnica LDS Zdenka Križanič  in “ptica selivka”, kar se strank tiče Boštjan Zagorac, človek, ki je aktivno sodeloval na vstajah proti Francu Kanglerju, nakar je dobil lepo službico pri Marpromu.

Sicer pa so tu, tudi nekateri “sporni” podporniki Fištravčeve kampanje: Sergej Mirjanić, ki se v kampanji predstavlja za podjetnika, je bil januarja še brez zaposlitve in stalno prijavljen v Pesnici in ne v Mariboru. Sicer pa je bil vpleten v množični pretep na Vodnikovem trgu v Mariboru. Ob Mirjaniću izstopa tudi Gregor Žnuderl, ki je moral za osem mesecev za rešetke zaradi množičnega pretepa v mariborskem lokalu Extrem. Tu sta še Robert Šoster-Herta in Aleš Vrbek. No Robi Herta, kot je ime zapisano ob fotografiji s Fištravcem, se dejansko piše Šoster (Herta je njegov vzdevek), je skupaj z Alešem Vrbkom nazadnje pristal v priporu zaradi eksplozivnega sredstva, ki sta ga marca 2013 vrgla v hišo v naselju Jelovec v Bresternici.

No letos med podporniki ni pisatelja Toneta Partljiča. Lista bo na letošnjih županskih volitvah seveda podprla aktualnega župana Andreja Fištravca, ki je bil po besedah nekdanjega poslanca in Boštjana Zagorca in kandidata liste najboljši možni župan v zadnjih štirih letih. Pa je res?

Preberite tudi: Kaj vse očita županu Fištravcu mestna opozicija?

vir: Večer

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
76%
3.1km/h
40%
-4°C
-1°
-5°
-2°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA