Naši bralci odločno proti Marakeški deklaraciji

Podpis Marakeške deklaracije še vedno bori duhove. Na našem FB profilu smo zato 10. decembra ustvarilii anketo z vprašanjem: Ste proti Marakeški deklaraciji? Naši bralci so se odločno, z kar 92% (224. glasovi) odločili da so proti.

Tudi v članku Ali podpirate Marakeško deklaracijo, katerega smo objavili, se je večina naših bralcev odločila, da tega ne podpira.

Izbrali smo nekaj zanimivih odgovorov z naše Facebook strani:

Prebrala in podpiram, nič takega ni v njej, kot da so migracije prepoznane kot globalna stvarnost…
Na vislice z izdajalci neeeeee. Za nase otroke se gre.
Kje so našli 20 % ljudi, ki bi naj podpirali Marakeško deklaracijo, ko pa je samo v teh odzivih preko 90 % proti?
Marakeška deklaracija ima za cilj masovne migracije z namenom ukinitve nacionalnih držav, kot jih poznamo danes. Zato sem odločno proti marakeški deklaraciji.
Vprašanje je zakaj so doticni vsi izstopili, a je za njih slabo za nas dobro?
Velik NE! Za domačo revščino, ki je že na vsakem koraku nočemo poskrbeti, tuji pa izrekamo dobrodošlico..
Osebno mislim, da je nobena drzava ne podpira. Podpirajo jo le levi politiki.
Jasno in glasno. NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niti slučajno – NEEEEE
Niti pod razno

(zapisana mnenja so izključno mnenja naših bralcev zapisana na naši FB strani)

Kot so pokazali rezultati javnomnenjske ankete, ki jo je za Nova24TV pripravila agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je marakeško deklaracijo potrebno zavrniti, ker bo škodovala državam, v katere prihajajo migranti. S to trditvijo se strinja kar 61,5 odstotka vprašanih. Da bi bilo potrebno deklaracijo podpreti, meni zgolj 24,1 odstotka vprašanih, medtem ko jih 14,5 odstotka nima mnenja o tej problematiki.

Kot je dejal Gregor Preac, novinar, svetovni popotnik za reporter: Marakeška deklaracija povečini zveni, kot da bi jo spisali prepredeni tihotapci ljudi in drog. Glede na to, da bo sprejeta v Marakešu, je že prav simbolično, saj je maroški kralj diktator z razkošno kraljevsko palačo v vsakem večjem maroškem mestu, revni mladi Maročani v tamkajšnji eksploziji podeželja pa se množično tihotapijo v Španijo, Francijo; zdaj tudi čez Balkan.

MZ

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
15%
12°C
15°
12°
12°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.