Kateri župani v okolici Maribora so rekorderji?

slika: Demokracija.si

Leto 2018 je leto volitev. Naprej so bile na vrsti državnozborske, počasi pa se bližajo še lokalne volitve. Te bodo v nedeljo, 18. novembra 2018, volilna opravila, pa so se za nekatere kandidate že začela, saj morajo neodvisni kandidati zbrati podpise občank in občanov.

V Mariboru je potrebno zbrati najmanj 708 glasov za župana, za samostojnega mestnega svetnika pa 906 glasov. Mestna občina Maribor ima sicer 90.772 volilnih upravičencev. Stroške lokalnih volitev pa v Mariboru ocenjujejo kar na približno 150.000 evrov.

Nekateri župani v okolici Maribora pa so pravi rekorderji. Od leta 1998 je župan Benedikta Milan Gumzar, kateri se letos namerava posloviti od funkcije. Letos končuje svoj mandat še en rekorder, Leopold Kremžar občine  Miklavž na Dravskem polju, dolgo podporo ljudi uživa tudi Venčeslav Senekovič, v občini Pesnica, prav tako Branko Ledinek v občini Rače-Fram, Alojzij Kaučič v Juršincih, dolgo leta je bil župan tudi Miran Vuk v Zavrču, ki pa po vsej verjetnosti zaradi zdravstvenega stanja ne bo kandidiral. Dolga leta ima župana tudi mala občina Žetale, ki jo vodi Anton Butolen.

Je pa tukaj še en zanimiv podatek, župan Benedikta Milan Gumzar je bil dolga leta sploh edini županski kandidat.

Ima pa Maribor tudi rekorderja med župani po zaslužku. Kar 4404 evre na mesec dobi aktualni mariborski župan Andrej Fištravec, ki tudi letos kandidira.

Kakšen bo letošnji izplen županov v okolici Maribora bomo videli 18. novembra. Bo pa zanimiv boj potekal v občinah Miklavž na Dravskem polju, Selnica ob Dravi ter Benedikt, katere bodo dobile novega župana.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.