slika: Demokracija

Reper Zlatko je v skladbi PONOS v oddaji, ki je bila pred dvema letoma predvajana na RTVSLO2, ravnal s Slovensko zastavo kot s smetjo in jo med drugim tudi pohodil.

OVRŽENA OVADBE ZOPER RAPERJA ZLATKA, ZARADI ZANIČEVANJA SLOVENSKIH SIMBOLOV

Zaradi takega odnosa do slovenske zastave je bil naznanjen je bil zaradi zaznivega dejanja. Državni tožilec Hinko Jenull in okrajna državna tožilka sta odstopila oziroma zavrgla od kazenske ovadbe proti Zlatanu Čordiću, ki očitno lahko dela kar hoče…

Vrhovnemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije, je bila 5. 2. 2018 poslana e-prijava za sprožitev kazenskega postopka. Na predstavitvi zimskih olimpijcev v Festivalni dvorani v Ljubljani leta 2018, ki sta jo pripravila Olimpijski komite Slovenije in Združenje športnih zvez, je proti koncu programa raper Zlatko s pevko izvedel njegovo novo skladbo PONOS. Posnetek oddaje je bil na sporedu naTVSLO2.Zaključek nastopa je bil, če spregamo Ponos, Poklon, Polom, slednje. V protest ali podporo Jakovu Faku je z glasnim izrazom »fak« pevec pristopil v ozadje desnega kota odra, kjer je vzel ali dobil zloženo zastavo Slovenije, najbrž velikosti 100×200 cm, z zelo dolgimi trakovi za privezovanje in pričel z njo nepojmljive akrobacije. Hodil je po njej, jo vlekel in zvijal preko glave in jo s prav nenavadnimi potezami namestil  okrog treh četrtin vratu na zgornji del hrbta in potem ves »ponosen« odšel s pevko z odra. Zastava Slovenije je bila na njem vržena kot nek odpadek, z mahajočimi trakovi in z barvami rdeča, modra, bela od zgoraj navzdol ter na glavo obrnjenim grbom na njej. Ja za portal Demokracija zapisal Stanislav Jesenovec.

Kot je zapisal prijavitelj Stanislav Jesenovec za Demokracijo: “Drugega marca 2018 sem prejel dopis o odstopu naznanitve kaznivega dejanja, ki ga je spodaj navedenemu tožilstvu poslal vrhovni državni tožilec svétnik Hinko Jenull. Dne 21. 8. 2018 so mi sporočili, da so to prijavo za sprožitev kazenskega postopka z dne 5. 2.2018 po 2. odstavku 163. člena KZ Slovenije odstopili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, ki je po njihovem mnenju dejanje iz vaše pristojnosti. V e-dopisu omenjenemu tožilstvu sem še pridal, da bi v ta člen lahko uvrstil tudi prijave v zvezi s sočasno uporabo zastave Slovenije in SR Slovenije na različnih prizoriščih, še posebej, ker nas s slednjo sramotijo tudi na prireditvah izven Republike Slovenije.. Okrajna državna tožilka Maja Medvešek mi je 5. septembra 2018 sporočila, da je 7. maja 2018 mojo kazensko ovadbo zavrgla, o čemer je obvestila tudi oškodovanca, to je Republiko Slovenijo.”

Je to torej slovenski ponos?

MG