Kdaj bo ustanovna seja MOM?

Slika: MOM

Aktualni župan Andrej Fištravec  je danes na daljavo čestital Sašu Arsenoviču in poudaril, da mu prepušča občino “v dobri kondiciji. Novoizvoljeni župan Mestne občine Maribor naj bi tako uradno prevzel posle 21. decembra, dan po ustanovni seji nove sestave mestnega sveta.

Ustanovna seja mestnega sveta bo 20. decembra.

Prvo sejo vodi najstarejši član občinskega sveta oziroma član, ki ga na predlog najstarejšega člana določi občinski svet. “Primopredaja med trenutnim in novim županom je predvidena en dan po seji mestnega sveta, in sicer 21. decembra.

Lista župana Andreja Fištravca bo imela v novi sestavi 45-članskega mestnega sveta le tri sedeže, medtem ko jih je na volitvah pred štirimi leti zasedla 17. Največ mestnih svetnikov bo v prihodnjih štirih letih imela novoustanovljena lista Arsenovič za Maribor, saj je zasedla 11 sedežev. Enega manj, 10, bo imela Lista Franca Kanglerja – NLS. SDS, SMC, Lista kolesarjev in pešcev imajo 3 svetnike, po 2 svetnika imajo LPR; SD, Levica, po enega pa Gasilci, DESUS, lista Melite Petelin, NSI, Lista Mladih in stranka mladih.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.