slika;: Nova24.tv

Erjavec naj bi se želel povezovati z levosredinskimi strankami in si izpogajati mesto evropskega komisarja. V Desusu pa si želijo sklicati kongres, na katerem bi ga zamenjali kot predsednika stranke.

Erjavec le še politično truplo

Vodstvo Desusa je na torkovem sestanku pozvalo k volilnemu kongresu to jesen. Analizirali so volilni izplen evropskih volitev in se pogovarjali o prihodnosti stranke, predvsem v smeri morebitne menjave predsednika stranke Karla Erjavca. Erjavec naj možnosti kongresa ne bi nasprotoval, vendar naj bi prevladal občutek, da si volilnega kongresa v resnici ne želi oziroma bi želel z njegovim sklicem zavlačevati. Redni volilni kongres je sicer predviden leta 2021.

Žogica glede razpisa kongresa je zdaj pri ostalih organih stranke – konkretno pri svetu stranke in izvršnem odboru, ki bosta o tem razpravljala v ponedeljek. Med člani stranke naj bi se namreč utrdilo prepričanje, da se stranka pod vodstvom Erjavca ne more več politično okrepiti. Če bo zadeva šla naprej kot v preteklih letih, pa se pojavlja celo bojazen, da stranka ne bi prestopila parlamentarnega praga.

Vedno minister, pa nikoli nič kriv

“Gre za ministra, ki je od leta 2000 vedno zraven pa nikoli kriv, ministra, ki se preseda s stola na stol, kamorkoli pride, so težave, nikoli pa nobene odgovornosti,” je o Karlu Erjavcu povedal Žan Mahnič, SDS.

Da je temu res tako, priča spodnji video posnetek:

M.G.