Kdo je tisti, ki je zrel za prvo interpelacijo? #anketa

slika, družbena omrežja

Bomo v septembru doživeli prvo napoved interpelacije. glede na delo v vladi je kandidatov za interpelacijo kar nekaj.Luka 

Interpelacijo lahko sproži najmanj 10 poslancev v državnem zboru, in sicer o delu vlade ali posameznega ministra. »Če po razpravi o interpelaciji večina vseh poslancev (najmanj 46) izreče nezaupnico vladi ali posameznemu ministru, Državni zbor vlado ali ministra razreši,« piše na spletni strani državnega zbora. V mandatu prejšnje vlade smo videli kar nekaj interpelacij, nekateri ministri so bili interpelirani celo večkrat, a nobena ni bila uspešna.

Veliko možnosti, za prvo interpalecijo ima notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je ljudi razburila z odstanjevanjem zaščitne ograje na meji s Hrvaško in brisanje ovad za nasilneže na nalegalnih shodih.

Ali Bobnarjeva ve, koliko stane obravnava enega nezakonitega migranta na mesec? Ob inflaciji 11% je znesek še večji od stare ocene okoli 2000 evrov. Bo Golob ukrepal ali bo raje odstopil, ker ne obvlada svojih ministrov. Bo dopuščal neumnosti in škodo za Slovenijo in državljane?” Je zapisal eden od twitter uporabnikov!

Sicer pa sprašujemo tudi vas, bralci portala e-maribor, kdo je najbolj zrel za interpelacijo

V času Janševe vlade so bile interpelacije pogosta praksa opozicije, a niti ena ni bila uspešna!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
95%
0.5km/h
100%
13°C
14°
12°
12°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
11°
Thu
9°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA