Kdo je v bistvu izvolil Arsenoviča za župana?

Aleksander Saša Arsenovič
Saša Arsenovič, slika: FB profil

Volivci imajo vedno prav. Je to pravilo, ali le farsa nekdanjih idej. Lahko pa posamezni vplivni posamezniki ali lobiji vplivajo na volitve, točneje na odločanje volivcev. Nekje je njihova moč lahko tako velika, da lahko zlasti z medijskim bombardiranjem volivcev, dosežejo njihovo popolno poneumljanje in posledično oni izvolijo točno določenega kandidata, ki ga seveda določijo vplivni posamezniki ali lobiji. Piše Nova24TV.

Primer take situacije so letošnje lokalne volitve v Mariboru. Levo politično okolje je tudi z nasilnimi demonstracijami leta 2012 doseglo odhod Franca Kanglerja s položaja zakonito izvoljenega župana.  Ti isti levičarski krogi so si izbrali očitno nesposobnega Andreja Fištravca, za katerega je do takrat slišalo le malo ljudi. Z znatno podporo časopisa Večer in ostalih mariborskih medijev, so z bombardiranjem volivcev, lahko rečemo tudi s poneumljanjem volivcev, dosegli svoje, njihov kandidat je bil izvoljen. No, leta 2018 so se ti isti krogi vrnili, le da so Andreja Fištravca poslali tja, kamor očitno sodi, to je na smetišče politične zgodovine.

Toda, ti isti posamezniki niso bili pripravljeni popraviti krivice, ki so jo leta 2012 naredili Francu Kanglerju. Niti slučajno, odločili so se za še en medijski umor kandidata za župana Maribora Franca Kanglerja. Zato pa so ti isti krogi našli Sašo Arsenoviča,  menda močno zadolženega in menda pretepaškega podjetnika, za katerega večina Mariborčanov do letošnjih lokalnih volitev še nikoli niti slišala ni. Toda z intenzivnim bombardiranjem, bolje rečeno poneumljanjem volivcev, so iz popolnega neznanca naredili novega župana Maribora. In ko bo Saša Arsenovič odslužil svoje, ga bodo ti isti krogi verjetno tako kot Andreja Fištravca poslali na smetišče zgodovine. Kako strašljivo za demokracijo.

Zanimivo pa je, da se Arsenovič v času kampanje ni želel udeleževati soočanj na t.i. desnih medijih, kot sta Nova24TV in oddaja Faktor na TV3. Mogoče se je bal, da mu to lahko ogrozi njegov obstoj, saj so Mariborčani na soočenjih videli, da Arsenovič le ni tako odličen sogovornik.

Lahko si medij, ki je levo ali desno usmerjen privošči takšno ali drugačno navijanje za tega ali onega kandidata. A vendar si tega ne smejo privočiti t.i. naodvisni mediji  POP TV, Planet TV, RTV, Dnevniku, Večer in ostali.

vir: Nova24TV

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.