Kdo ščiti Failo Pašič, da mediji ne smemo poročati o njej?

Robert Golob in Faila Pašić

Odgovornega urednika spletnega portala Nove24TV Marka Puša je državna tožilka Maša Podlipnik včeraj povabila na poravnalni pogovor zaradi poročanja pred letom, da bi naj Faila Pašić, ki je sodelovala v kampanji za Svobodo Roberta Goloba (ni pa bila kandidatka) “dobro molzla državo”.

 Naslov članka, v katerem poročajo tudi o njenem ljubimcu, so zapisali, da ima socialno stanovanje, prevaža pa se v dragem audiju Q5. Objavili so trditve anonimnega bralca, da bi naj Pašičeva dobila štirisobno stanovanje v Ljubljani od državnega stanovanjskega sklada, pozornost pa vzbuja s precej konzervativno modo muslimanskega oblačenja, med drugim pa je bralec medij opozoril, da zadnjih dve leti preko dneva Pašićevo “redno obiskuje nek »črnec« star kakšnih 25 let, ki je verjetno iz Irana, Pakistana ali Afganistana in je raznašalec hrane podjetja Wolt Slovenija. Pripelje se z belo-rdečo vespo.” Prej je imela, so še poročali, “nekega Bošnjaka, sicer na videz zelo urejenega in normalnega človeka, s katerim ima dva otroka stara približno 15 in 8 let.”

Faila Pašić je v poskusu poravnave predlagala, da bi spletni portal Nove24TV umaknil članek, v kakšnem stanovanju živi, kakšen avto vozi in o partnerju, ki jo je obiskoval. Da bi umaknila tožbo zaradi posega v zasebnost, je predlagala še plačilo 2.500 evrov odškodnine in da ji portal razkrije vir svojih informacij, da bi ga lahko tožila. Kot je povedal urednik portala Nove24TV Marko Puš so tak predlog poravnave zavrnili. Puš opozarja, da so objavili informacije, ki so pomembne za javnost o osebi s političnimi ambicijami, ki je sodelovala v volilni kampanji stranke Gibanje svoboda. 

Kdo je v bistvu Faila Pašić, da o njej nebi smeli pisati, pa se sprašujejo mnogi? Kot so zapisali v vabilu na razgovor, portal Nova24 TV nebi smel v  javnosti predstaviti preveč osebnih podatkov Faile Pašič. A Faila Pašič ni kar neka oseba. Globoko je zabredla v politiko, bila aktivna v volilni kampanji Gibanja svoboda, še celo službo naj bi dobila preko politike in še bi lahko naštevali.

Je že tako, če mački stopiš na rep zacvili, 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.