Kdo so morebitni kandidati za župana Maribora?

maribor golobi
Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

V Mariboru se počasi že izrisuje seznam županskih kandidatov, ki bodo za novi mandat izzvali Sašo Arsenoviča, piše spletni Večer.

Uradna kampanja za lokalne volitve se bo začela 20. oktobra. Kandidaturo je že napovedal dosedanji župan Saša Arsenovič, ki bo nastopil, kot neodvisni kandidat. Očitno je pozabil na afero z mladoletnikom. pa so jo tudi mariborčani? V javnosti pa se ob njem pojavlja več imen. tako, da so informacije o kandidatih še neuradne. Po vsej verjetnosti bo kandidat Levice mestni svetnik Vlado Šega. Socialni demokrati pa naj bi se med več možnimi kandidati odločili za nekdanjega direktorja UKC Maribor Vojka Flisa, ki kandidature še ni potrdil.  Župansko kandidaturo je napovedal poslanec SDS Dejan Kaloh, z Liste Franca Kanglerja pa še ni določeno, ali bo kandidiral Željko Vogrin ali ponovno Franc Kangler.


kangler

Je pa župansko kandidaturo najavil mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič. Za župana naj bi se potegoval tudi Rok Snežič, davčni svetovalec, govori se tudi o nekdanjem DESUS-ovem mestnem svetniku in nekdanjem direktorju RTS-a Janezu Ujčiču,  za to funkcijo naj bi se potegovala tudi Lidija Divjak Mirnik, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah dosegla pravi polom.

Lidija Divjak Mirnik

Govori se tudi o Heleni Cvikl, nekdanji ravnateljici Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in o Duški Godina, direktorici Agencije za energijo.

Boj za župana v Mariboru bo prav gotovo še zelo zanimiv. 

VREME

Maribor
jasno
95%
0.5km/h
4%
19°C
21°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.