Sramota! Golobova vlada podjetju iz Miklavža na Dravskem polju, dolguje 1.8 milijona evrov.

To je preprosto nečimeren odnos Golobove vlade do Štajerskega podjetja iz Miklavža na Dravskem polju. Vlada podjetju dolguje 1.8 milijona evrov.

Kakšna sramota! Vlada Roberta Goloba noče poravnati pogodbenih obveznosti v znesku 1.8 milijona evrov.   Gre za panelno ograjo, ki je bila predmet javnega razpisa med vlado Marjana Šarca in direktorice policije Tatjane Bobnar, pogodba z izvajalcema pa je bila podpisana septembra lani. Z nastopom nove vlade je izvajalec prejel obvestilo, da RS potreb po panelni ograji nima več in da predlaga sklenitev sporazuma o razveljaviti pogodbe – na to družba seveda ni pristala,  pa tudi ministrstvo je ugotovilo, da od pogodbe ne more kar tako odstopiti, saj je šlo za javno naročilo. Panelna ograja je bila namreč že dostavljena na mejo, MNZ pa do danes izvajalcu iz naslova prekinitve pogodbe ni poravnal ničesar, še več, na plačilo celo ne pristane. Družba Maxi Bau d.o.o. s podizvajalcem LEGI – SGS d.o.o. je oškodovana za najmanj 1,8 milijona evrov, grozi ji morebitni stečaj.

Zaradi nepričakovane odločitve izvajalcu nastala škoda v višini najmanj 1,8 milijona evrov, naročnik pa na plačilo škode ne pristaja, čeprav za to nima nobene pravne podlage. Naročnik je zadnji račun za naročeno blago zavrnil šele 31. dan po njegovi izdaji, in sicer z utemeljitvijo, da ja izvajalec zaračunal blago, ki ni bilo naročeno niti vgrajeno niti prevzeto. Istega dne je izvajalec prejel odgovor MZZ, čeprav je za diplomatsko posredovanje zaprosil že v začetku septembra – očitno gre za usklajeno delovanje organov proti izvajalcu. 22. avgusta je MNZ izvajalca z zahtevki napotil na državno odvetništvo – ta ima čas za odgovor tri mesece, izvajalec pa lahko tožbo zoper državo vloži šele po tem, ko prejme odgovor. Medtem so celotno dokumentacijo pregledali na Nemški trgovski zbornici, kjer so pravniki podali zaključek, da je zahtevek v celoti utemeljen.

Problem je očitno le v Golobovih glavah.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.