Opozorilo pred močnim dežjem na območju Maribora

požar

Zaradi možnosti razlitja reke Drave ob večjih pretokih je Urad RS za zaščito in reševanje posredoval obvestilo prebivalce, ki živijo v bližini reke Drave. Gasilska brigada Maribor je pripravljena na najhujše. Na sedežu brigade na Cesti proletarskih brigad 21 je pripravljena zaloga protipoplavnih vreč, poroča spletni Večer.

Gasilci imajo med 15.000 in 20.000 vreč. Za izdajo vreč bo seveda najprej potrebno preveriti upravičenost uporabe vreč in določiti vrstni red pomoči. Če kdorkoli potrebuje vreče, naj se oglasi na Gasilski brigadi. Pravijo. Mariborski gasilci so pripravljeni, da posredujejo, če bo potrebno.

Ljudje naj se ravnajo po navodilih Urada RS za zaščito in reševanje, Mestne občine Maribor in vseh ostalih pristojnih. Vredne stvari naj ljudje premaknejo v višje ležeče prostore ali na varno. Obilne padavine se bodo nadaljevale do noči na torek, ko se pričakuje tudi najmočnejše nalive. V torek med 15. in 16. uro naj bi bil pretok reke Drave okrog 2200 m3/s.

Poplav ne moremo preprečiti, lahko pa s primernimi in pravočasnimi ukrepi omilimo njihove posledice.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.