Ko po vstopu iz Hrvaške v Slovenijo zaplapola največja slovenska zastava!

zastava
Največja slovenska zastava v občini Videm,foto Žiga Škrabl

Občina Videm je ena izmed 212 slovenskih občin in leži v Severovzhodni Sloveniji. Razteza se čez Dravsko polje, Dravinjske gorice in Haloze. Prav tu pa je doma tudi največja slovenska zastava v Sloveniji!

Največja slovenska zastava v občini Videm

Prebivalcem Vidma prst in podnebje omogočata najboljše pogoje za kmetijstvo, predvsem za poljedelstvo in vinogradništvo. Nekoč so se vsa gospodinjstva ukvarjala z kmetijstvom, imela nekaj hektarjev zemlje, nekaj kokoši, par pujsov in kakšno kravo. Z močno industrializacijo in urbanizacijo ter vplivom političnih razmer, je delež kmečkega prebivalstva upadal, ljudje so se začeli zaposlovati na Ptuju in v Kidričevem, vse do današnjih dni. 

Prav zato sta domoljubje, dobrosrčnost in odprtost ljudi vredni spoznanja da je prav občina Videm lasnica največje slovenske zastave, ki se vidi daleč naokoli. In ko se boste peljali iz Hrvaške proti Sloveniji, skozi mejni prehod Gruškovje, boste na desni strani zagledali zares lepi prizor. Največjo slovensko zastavo. 

Občina kaže potencial v razvoju kmetijstva, turizma, razvoj industrijske cone ter energetiki, predvsem pri pridobivanju zelene energije in sedaj ima tudi največjo slovensko zastavo, katera se vidi daleč naokoli.

Tudi Heraldica Slovenica je videmsko zastavo uvrstila na prvo mesto med največjimi zastavami. Dolga je namreč kar 13 metrov.

Levi mediji pa o tem še kar molčijo.

Žiga Škrabl

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
1.5km/h
100%
-1°C
-1°
-3°
-1°
Sat
-3°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA