Ko te napiše knjiga

V organizaciji Mladinskega kulturnega centra in Univerzitetne knjižnice Maribor, bo danes v Glazerjgr slavnostna otvoritev jubilejnega 20. festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru: Ko te napiše knjiga.

Ob tej priložnosti bo odprta knjižna razstava In ne zaradi bibliografskih podatkov, ampak avtorjev Boruta Gombača in dr. Jerneje Ferlež, razstava fotografij Usedline in sledovi Bojana Golčarja, gostujoča dokumentarna razstava Smiljan Rozman, pisatelj, ki bobna in slika in trajna umetniška instalacija Jožeta Šubica Časovna kapsula.

Festival bo potekal med 18. in 23. aprilom 2017 na različnih lokacijah v Mariboru. Osrednja tema letošnjega literarnega festivala je Mesto v literaturi – Maribor glavni junak.

Poslanico ob svetovnem dnevu knjige bo prebral predsednik društva slovenskih pisateljev Ivo Svetina.

V okviru festivala se bo zvrstilo več kot 90 dogodkov, akcij in prireditev, ki so tako ali drugače povezani z literaturo in s knjigo.

Slovenski dnevi knjige so vseslovenski festival, ki se vsako pomlad v Ljubljani in v partnerskih mestih. Prireditve so namenjene slovenski literaturi.  Cilji festivala so ozaveščanje bralne kulture, neposreden stik javnosti z avtorji različnih generacij ter opozarjanje na dosežke slovenskega leposlovja. Organizatorji opozarjajo na probleme, ki so v dandanašnji družbi navzoči ali odrinjeni in vprašanje kako privabiti pozornost ljudi in kako bralcu na čim bolj aktualen in privlačen način predstaviti kakovostno literaturo.

VREME

Maribor
jasno
64%
3.6km/h
0%
22°C
24°
21°
22°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.