»Ne prehitevaj življenja. Hitrost ubija!«

Med 17. in 23. aprilom 2017 poteka vseevropska akcija nadzora hitrosti, v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti, tako da preverjajo ali vozite(mo) prehitro. Aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili danes med 6.00 in 18.00 uro. Po vsej Sloveniji bodo izvajali akcijo »maraton nadzora hitrosti«. 244 policistov bo na 627 različnih lokacijah merilo prekoračitve hitrosti.

Seznam lokacij kjer bodo policisti merili hitrost, si lahko ogledate tukaj.

Policija bo maraton nadzora hitrosti v Sloveniji izvedla tretje leto zapored. Njihove izkušnje iz prejšnjih akcij kažejo, da na dan nadzora izmerijo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi osnovni namen akcije – umiritev prometa in manj poškodovanih ter mrtvih zaradi prometnih nesreč. Hitrost je kot dejavnik tveganja še vedno eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč. Stopnja poškodb pa narašča sorazmerno s hitrostjo.

Javna agencija za varnost prometa, ki je koordinator nacionalne akcije, bo v juniju in avgustu akcijo skupaj s Policijo in DARS-om akcijo ponovila. Letošnja akcija poteka pod sloganom: »Ne prehitevaj življenja. Hitrost ubija«. Agencija se bo posebej osredotočila na mlade voznike, ki so najpogostejši povzročitelji in žrtve hudih prometnih nesreč zaradi prehitre vožnje.

Vse premalo se namreč zavedamo, da moramo za svojo varnost poskrbeti vozniki sami. S spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti ter lastnim vozniškim izkušnjam, bi lahko preprečili marsikatero nesrečo in obvarovali marsikatero življenje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.