Ko te sredi Vatikana preseneti napis Slovenija z jugoslovansko zastavo

vatikan
Ko te sredi Vatikana

Vatikan, najmanjša država na svetu, ki se v bistvu nahaja v predelu Rima, je zagotovo prava atrakcija in romarsko središče za marsikoga.

Artikel sredi Vatikana vreden prezira

Vatikan, uradno Vatikanska mestna država oziroma Sveti sedež, Je najmanjša neodvisna država na svetu, tako po površini kot po prebivalstvu, popolnoma obkrožena z glavnim mestom Italije, Rimom. Po ureditvi je teokratična absolutna volilna monarhija. Vatikan je uradno prebivališče papeža in ozemlje Svetega sedeža, ki z governatoratom predstavlja njegovo osrednjo oblast. Kot suverena država Vatikan zagotavlja papežu polno samostojnost in ga ščiti pred zunanjim političnim vplivom. Ime je dobil po griču Vatikanu na desnem bregu reke Tibere. V Vatikanu se nahaja najpomembnejša rimskokatoliška cerkev na svetu, bazilika svetega Petra, ki je eno najpomembnejših romarskih središč sveta. Vatikan šteje le 850 ljudi.

Vatikan je seveda največje romarsko središče, kamor se zgrinjajo vrste turistov. Je pa zato v Vatikanu možno kupiti tudi vrsto spominkov, potem je država tudi znana. In možno je najti prav vse. tudi tisto, kar tja ne sodi. Na nedavnem izletu, katerega so se  udeležili, predstavniki Gorenjske regije SDM, so med obiskom Svetega sedeža našli zanimiv izdelek, pravzaprav prt z eno veliko pomanjkljivostjo. Ob napisu Slovenija, se je namreč na izdelku bohotila jugoslovanska zastava z okupatorsko rdečo zvezdo.

Izdelka s polic, kljub protestu slovenskih turistov niso umaknili, je pa zanimivo, da je znanje Italijanov po 30-ih letih samostojne države tako slabo, da ne vedo kako izgleda zastava sosednje države. Gre za izdelek, ki je novejšega datuma, torej ko je bila Slovenija že dolgo tega samostojna država.

Upajmo le, da Italijanom pri oblikovanju tega prta, niso pomagali naši “ponosni nasledniki”, ki še vedno častijo okupatorsko zastavo komunističnega režima.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
0.5km/h
100%
-1°C
0°
-2°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA