Novo! Kosovski parlament ustanovil parlamentarno komisijo v zvezi z Gen-I

Robert Golob
Robert Golob, slika Nova24TV
NOVO!

Namesto, da bi preiskovalno komisijo v zvezi s poslovanjem Gen-i, v času Roberta Goloba ustanovili v slovenskem parlamentu, so jo v kosovskem.

Kosovo očitno ni tako na Balkanu, kot pravijo. Vsaj kar se tiče odkrivanja nečednih poslov in korupcije. Zdi se, da v Sloveniji, takim rabotam levičarjev ne moremo biti kos. Le nekaj dni pred volitvami je pri nas izbruhnila velika finančna afera, v katero sta bila vpletena predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj. Čeprav je Golob še na zadnjem soočenju zanikal njuno poznanstvo, pa se je afera razširila tudi na področje Srbije, kjer so razkrili še en košček sestavljanke in potrdili, da Golob kratko in malo laže!?


Dogajale so se zanimive rabote. Iz Črne gore v Slovenijo naj bi bilo prenesenih več kot pol milijona evrov gotovine, vlogo mule, torej nosilca denarja, pa naj bi opravljal kosovski veleposlanik gospod Berishaj, je poročala Nova.rs. Srbska podružnica Gen-I naj bi na račun MB Consultinga, ki je registrirano v Črni gori, redno plačevalo od 5.000 do 50.000 evrov, v skupnem znesku pa naj bi šlo za več kot pol milijona evrov. Edini lastnik MB Consultinga je na podlagi uradne dokumentacije Martin Berishaj, omenjena plačila pa naj bi se izvajala v letih 2019 in 2020. Omenjeno črnogorsko podjetje je bilo ustanovljeno le 10 dni pred prvimi nakazili iz Gen-I Beograd, kar ponovno vzbuja sume. Tako Slovensko kot tujo javnost očitno zanima, kdo je nosilec denarja, ki je pri MB Consulting redno dvigoval 600 tisoč evrov, in zakaj. Lastnik MB Consultinga in tudi edini zaposleni v tem podjetju je Martin Berishaj, ki je dvige vrtoglavih zneskov davčnim organom v Črni Gori opravičil, češ, da je razlog za dvig gotovine v pogodbi, ki jo je sklenil s svojim podjetjem. Kot so poročali na Planet TV, naj bi veleposlanik z osebnega računa dvignil okoli 200 tisoč evrov in okoli 320 tisoč evrov poslovnega dobička.

Te nenavadne rabote, v katere naj bi bil vpleten tudi Robert Golob, bodo sedaj preučevali na parlamentarni komisiji kosovskega parlamenta. Vsaj tam, upajmo, naša globoka država nima večjega vpliva.

VREME

Maribor
megla
93%
75%
18°C
19°
17°
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.