Končno in uradno! Milko Novič uradno oproščen umora!

MILKO NOVIČ
MILKO NOVIČ, slika: Nova24.TV

Saga z Milkom Novičem se vleče, kot jara kača. Milku Noviču se je očitalo, da je dne 16. 12. 2014 okoli 19.40 na parkirišču Via Bona v predelu Vič v Ljubljani s strelnim orožjem kalibra 7,65 mm dvakrat ustrelil Janka Jamnika.

Milko Novič URADNO oproščen

“Obtoženi Milko Novič … se iz razloga po 3. točki 358. člena Zakona o kazenskem postopku oprosti obtožbe, da je drugega umoril s tem, da mu je vzel življenje, dejanje pa storil iz brezobzirnega maščevanja,” je zapisano v napisani oprostilni sodbi Milka Noviča za umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika.

Po tem, ko je sodišče na prvi stopnji slovenskega kemika dr. Milka Noviča obsodilo na 25 let zapora in je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo, primer pa vrnilo v ponovno odločanje, ga je sodišče oprostilo krivde umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika.  Tožilka Blanka Žgajnar je v zaključni besedi konec lanskega decembra izrazila prepričanje, da naj bi Novič Jamnika umoril iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je ta leta 2009 odpustil s Kemijskega inštituta in ker je do leta 2014, ko je prišlo do umora, dokončno izgubil vse možnosti, da se spor z vodstvom inštituta reši v njegovo korist.

Sodno farso je dokončno prekinil sodnik Zvjezdan Radonjič, ki je prvi oprostil Noviča za umor in si je sam večkrat ogledal prizorišče zločina, ter preprosto ugotovil, da ni bilo mogoče, da bi se Novič pri svojih letih v petnajstih minutah pripeljal s kolesom do svoje hiše in nazaj do restavracije, kjer naj bi umoril Jamnika. Pravi morilec Janka Jamnika se tako še vedno sprehaja med ljudmi. Piše Luka Perš, Nova24TV.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.