Konec obvestil redarstva za napačno parkiranje

redarje
slika je simbolična

Z 2. novembrom se nam v mestu pri parkiranju v beli coni obeta kar nekaj sprememb. Javno podjetje Marprom na podlagi koncesijske pogodbe z Mestno občino Maribor prevzema v upravljanje 2070 parkirišč v beli coni, štiri zaprta parkirišča v Loški ulici, Sodni ulici, Mlinski ulici in Rakuševem trgu  ter uvaja plačevanje na daljavo.

Mestni redarji ne bodo več na stekla parkiranih vozil pritrdili v plastični ovoj vloženo »obvestilo redarstva« z globo zaradi neplačane parkirnine. To bo sedaj v mestu počelo osem nadzornikov, ki bodo na »prijaznejši« način z vijoličnim obvestilom neplačnika parkirnine obvestili, da mora plačati dnevno parkirnino v znesku 13,50 evrov v osmih dneh. Če parkirnina ne bo plačana v roku osmih dni, takrat pa bo Marprom dokumentacijo poslal Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu Maribor, kjer bodo izpeljalo prekrškovni postopek in seveda nas bo čakala višja globa.

V mestu smo lahko najbolj veseli novega modernega načina plačevanja parkirnine, kot ga poznajo tudi v Ljubljani in drugih evropskih mestih. Modernejši način plačevanja bo z veseljem sprejela mlajša generacija, za starejše pa bodo še vedno ostali parkomati.  Uvedena bo dodatna možnost plačevanja parkirnine preko mobilnih telefonov z uporabo aplikacije mobilePark, ki bo na voljo za operacijski sistem iOS in Android ali preko poslanega SMS sporočila na telefonsko številko 031 20 90 20. Deset minut pred potekom plačane parkirnine bo uporabnik prejel tudi obvestilo, da se parkirnina izteka in jo lahko podaljša.

Direktor Mestne uprave Simon Štancar je povedal, da želijo sistem še nagraditi tako, da bi lahko uporabniki preko aplikacije ugotovili, kje so prosta najbližja parkirna mesta.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
81%
1km/h
4%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA