Kot bi bili sredi socializma. Bauhaus omejuje nakupe peletov in drv?

slika je simbolna

Ali naša država drvi v novodobni socializem, prenesen iz leta 1982, ko je takratno predsednica Zveznega izvršnega sveta Milke Planinc vpeljala redukcije in omejitev energentov? V trgovinah Bauhause namreč naj bi namreč omejevali prodajo drv in pelet?

Grozeč napis, ki ga je posnel eden od tweeter uporabnikov na eni izmed trgovin Bauhause nas spominja na leto 1982, ko so bili predstavljani varčevalni in stabilizacijski ukrepi takratne predsednice Zveznega izvršnega sveta nekdanje Jugoslavije Milke Planinc, Spomnimo se takratnih redukcij, bonov za bencin, omejitve nakupov kruha ipd. Se nam to dogaja 40 let kasneje?

Ko je razvidno iz objave na družbenih omrežjih v trgovinah Bauhouse omejujejo prodajo drv in pelet. Lesenih peletov je možno kupiti le 198 vreč, prav tako je omejen nakup drv na en kubični meter, oziroma ena paleta na eno gospodinjstvo. Ne vemo sicer ali imajo pri Bauhousu kakšen “golobji” režim, ali pa je to samo kaplja v morje, kaj nas čaka jeseni.

Zakaj je prišlo do takih omejitev, je res krivo le veliko povpraševanje? Vprašanja smo naslovili tudi na Bauhouse. Odgovore še čakamo!

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
64%
3.6km/h
75%
-2°C
-1°
-3°
-2°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA