Narašča število migrantov. Golobova vlada pa odstranjuje ograje!

Slika: dolenjska.si
Narašča število migrantov

Število migrantov na južni meji s Hrvaško narašča. Novica o odstranjevanju ograje na meji se je očitno razširila tudi med migrante.

Gre seveda za nezakonite migracije, predvsem za ljudi iz tretjih držav, Bangladeša, Indije, Afganistana in podobno, kjer vojna seveda ne divja, Veliko migrantov je opaziti tudi v manjših krajih po Dolenjskem.

Kot poročajo iz PU Maribor, so Policisti PP Podlehnik so včeraj zjutraj obravnavali 5 državljanov Indije, državljana Bangladeša in 2 državljana Iraka, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Le nekaj ur kasneje so obravnavali še 15 tujcev, državljanov Indije. Popoldne pa so, zaradi suma, da se v vozilu prevažajo ilegalni prebežniki, ustavili kombi italijanskih registrskih označb. Pri pregledu vozila, ki ga je vozil državljan Italije, so našli 11 tujcev. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Vozniku je bila odvzeta prostost. Po zbranih obvestilih in dokazih bo s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. V bližini so policisti izsledili še 12 tujcev, tudi ti so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Skupaj so tako vse policijske postaje skupaj obravnavale kar 152 ilegalnih oseb.

Kot piše novinarka Vida Kocjan, so tudi v Zgornjem Leskovcu pri Krškem ulovili 23 nezakonitih migrantov. Vprašanje pa je, koliko jih policija ni odkrila.

Kot piše nekdanji poslanec in prvak stranke SNS Zmago Jelinčič: “Včerajšnja bera 145 ujetih nezakonitih, dvakrat toliko ne ujetih, potem pa posiljevanje brez kazni. Takoj zdravnik, stanovanje, žepnina, prosti sprehodi po mestu… V Beli krajini pravijo, da bodo ustanovili vaške straže. Grozljivo!”

Ob tem pa naj bi v Vukovcih, kjer je tabor skavtov, prav zaradi migrantov nastala cela panika.

Tatjana Bobnar še vedno pleše?

 

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
0.5km/h
27%
-6°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA