slika: MOM

O Sašu Pelku, ni treba zgubljati besed. Bil je glavni “preganjalec” Franca Kanglerja in velik zagovornik bivšega župana Andreja Fištravca.

Odstopa Saša Pelko

Zakaj Saša Pelko odstopa? Zaradi preobremenjenosti, ali pa se v sedanji opoziciji ne počuti najbolje, saj je baje navajen, da je vedno prvi pri koritu? Kakorkoli že. Sedaj odstopa, kot mestni svetnik.

Kot piše portal V fokusu, kKot glavni razlog za odstop navaja prezasedenost oz. pomanjkanje časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika. Ker se zaveda odgovornosti, ki jo volivci namenijo na volitvah, to je, da smo četrta največja svetniška skupina v mestnem svetu, je prepričan, da prepušča funkcijo ljudem, ki jo bodo opravljali odgovorno in učinkovito. Zaveda se, da čaka njegovega naslednika težko in odgovorno delo, saj prihaja v okolje, kjer je kultura dialoga na zelo nizki ravni.

Je pa zanimivo, da Pelku ni včeč politika Saša Arsenoviča, pa čeprav sta politično na isti valovni dolžini. ker ga Arsenovič ni povabil k sodelovanju, je tako Pelko njegov velik nasprotnik, saj pravi, da je župan skupaj s številno koalicijo zabredel v kloako tako različnih interesov, da je mestni svet iz prostora široke razprave spremenil v prostor nujnega zla.

Kdo bo Pelka nasledil, še ni mogoče reči!

VIR: V fokusu

MG