dvorana Tabor

Kronične finančne težave javnega zavoda niso edina težava Tadeja Mežnarja, ki je vodenje Športnih objektov Maribor (ŠOM) prevzel konec maja lani.

Zaposleni direktorju pokazali vrata

Zaposleni v javnem zavodu Športni objekti Maribor, so v torek po dobrih sedmih mesecih izrekli nezaupnico “zaradi kršenja pravic delavcev in zakonodaje.” Zaposleni so se obrnili na svet zavoda in pričakujejo, da bo predsednik sveta Miloš Stevanović čim prej sklical sejo. Razlog pa ni samo v nezaupnici direktorju, ampak tudi v stiski računovodske službe ŠOM, ki opozarja, da ne morejo pripraviti ključnih poročil, ki so ali zakonska obveza zavoda ali posledica sklepa mestnega sveta.

“Stanje je tako alarmantno, da  za hitrejši sklic seje sveta zavoda zbiramo podpise,” pravi Član sveta in mestni svetnik NLS Milan Mikl. Meni, da je dogajanje v Športnih objektih alarmantno in zahteva hitro ukrepanje. “Govoril sem z Alešem Antolincem in nekdanjim direktorjem Tonetom Knezom, ki sta direktorju Mežnarju ponudila pomoč, a ju ne posluša in se ne odziva. Stanje je skrb zbujajoče in mi ni vseeno, kaj se dogaja.”

Javni zavod Športni objekti Maribor ima v upravljanju dvorano Tabor, ledno dvorano, kopališče Pristan, kopališče Mariborski otok, dvorano Lukna, hipodrom v Kamnici, teniški park Tabor, atletski stadion Poljane, dvorano ŽŠD, nogometna igrišča in zunanje površine za rekreacijo v športnem parku Tabor ter Ljudski vrt.

MG