Kriminal na Slovenskem: Ljubljana

Policija, policistI,policija vnukinja

Zadnje čase se govori ogromno o Mariboru kot prestolnici umorov in nasilja. Pa naj bodo povezani s kriminalnimi združbami, ali pa zgolj vezani na družinske spore. Dogajajo se in mediji jih obešajo na veliki zvon. Zato je čas, da si pogledamo določene neraziskane primere iz prestolnice naše države. Poglejmo si torej nekaj primerov umora v Ljubljani.

Leta 1999 in sicer 11. septembra je v lokalu Bounty potekal strelski obračun med Nerminom Arnautom in Edinom Abdićem. Slednji je streljal na Nermina in ga umoril pred lokalom, nato je s pajdaši pobegnil. Kot vzrok so navedli spore med kriminalnimi združbami. Kot kazen je dobil Edin nekaj mesecev zapora in petletni izgon iz države. Zanimivost je bila, da je bil Nermin priča drugega strelskega obračuna, ki je potekal leto in pol pred tem. Tako da gre najverjetneje za povezavo, katere naši policisti niso uspeli razbrati?

Leta 2000 se je zaključil dolgotrajni proces proti razpečevalcem mamil iz Kopra. Po 11 mesecih pripora je Zoran Nikolić prišel na prostost, saj sodišče ni ugotovilo njegove povezanosti glede celotne kriminalne združbe. Tako je ostal na prostosti do nadaljevanja sojenja. Nekega dne je po odhodu iz treninga obsedel na sedežu svojega avtomobila. Zadel ga je strel iz orožja z dušilcem, kot poroča njegov prijatelj, ki je bil takrat v bližini. Ubit je bil nekaj tednov pred začetkom nadaljevanja sojenja.

To sta bila samo dva primera takšnih dejanj. V naslednjih tednih bo sledilo še več kratkih pregledov različnih kriminalnih dejanj iz preteklosti po Sloveniji.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.