Snežni metež zadel Evropo

Celotno Evropo je ta teden obiskal snežni metež iz Sibirije, poimenovan tudi kot »Vzhodna zver«, »sibirski medved« in »snežni top«. Zajel je celo dele Španije in Italije, kjer ni bilo videti snega že dosti časa. Tako je letališče v Ženevi, kakor tudi drugje po Angliji, začasno zaprto, zaradi ledu in zasneženosti vzletne steze. Ledeno hladni snežni meteži so marsikje ustavili železniški promet, medtem ko je okrog 2000 voznikov obtičalo na avtocesti pri francoskem Montpellieru, kjer so čakali 24 ur. Na Irskem se pripravljajo na največje snežne padavine zadnjih desetletij.

V Veliki Britaniji pa prihaja do velikega pomanjkanja plina, zaradi problemov pri pretoku iz Belgije in Nizozemske. Tako lahko pride na otoku do velikih problemov z energetsko preskrbo. Pričakujejo pa v kratkem nevihto Emma, ki prinaša snežne meteže in nizke temperature. Zato priporočajo po celem otočju, da ljudje ostajajo doma, hkrati pa so na Irskem zaprli mnogo šol in univerz. To je značilno kadar se oznani rdeči alarm, ko se zraven zaprtja javnih ustanov, omeji tudi promet in se poveča tudi nadzor v industrijskih conah.

Ekstreme pa so imeli v Moskvi, kjer je bilo -23°C, medtem ko je v Sibiriji temperatura padla pod -30°C.  Kar pa ni nič v primerjavi s 16. januarjem v regiji Jakutsk, ko je temperatura padla 67 stopinj pod ničlo.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.