KUD Milke Zorec Hotinja vas, uspešno predstavljalo Slovenijo v Črni gori

KUD Milke Zorec, Hotinja vas v Črni gori, foto: Miran Vodušek

KUD Milke Zorec je izredno uspešno Kulturno društvo, ki ima sedež v občini Hoče-Slivnica. S svojo folklorno skupino večkrat navdušujejo ljudi tudi v drugih državah. Tokrat so predstavljali Slovenijo v Črni gori.

Kulturno umetniško društvo Milke Zorec iz Hotinje vasi je po letih delovanja (ustanovljeno je bilo že leta 1946), po številu članov (več kot sto) in po številu nastopov v enem letu (več kot štirideset pred korono, sedaj pa se temu številu ponovno približujejo), največje in najbolj aktivno tovrstno društvo v Občini Hoče-Slivnica.

Poleg številnih nastopov v lokalnem okolju in po celotni Sloveniji, se folkloristi vsako leto udeležijo najmanj ene večje prireditve v eni izmed držav. Tokrat so na povabilo organizatorja sodelovali na mednarodnem folklornem festivalu Z glasbo in plesom, Herceg Novi 2023, v Črni Gori.

Folklorna skupina, KUD Milka Zorec, Hotinja vas, foto: Miran Vodušek

Na festivalu je sodelovalo deset različnih plesnih in pevskih skupin iz Slovenije, Poljske, Madžarske in Črne Gore. KUD Milke Zorec je predstavil Štajerske plese, glasbo in tipična oblačila (noše) iz teh krajev. Na zaključni prireditvi na glavnem trgu v Herceg Novem, so bili, poleg domače folklorne skupine iz Podgorice, deležni tudi največ pozornosti in aplavzov. V neformalnem zaključku so številni obiskovalci zaplesali tudi polko in valček na znane slovenske skladbe. Ob koncu so članice in člani društva vsem nastopajočim skupinam in organizatorjem podelili tudi darila. Poleg knjige Spet Untrco oblekla bom, ki jo je izdalo in založilo društvo, še darila in promocijski material, ki ga je prispevala Občina Hoče-Slivnica.

vir: Srečko Hvauc, foto: Miran Vodušek

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.