Laži ali zavajanja župana Fištravca?

Koliko neverjetnih zgodb, laži, zavajanj in spletk se lahko nagnete na enem soočenju med dvema akterjema mariborske politike županom Andrejem Fištravcem in nekdanjim županom Francem Kanglerjem. Spletkam in lažem, kot v nekakšni TV limonadi, smo bili priča včeraj na POP TV.

Župan Fištravec je na soočenju, kot bi bil naučen, suvereno odgovarjal in se hvalil o svojih dosežkih, ter da je občanom dal 30 obljub in da jih je izpolnil več, kot 90%. Vsi se dobro spomnimo časopisa izpred štirih let, ki ga je dobilo vsako gospodinjstvo v občini Maribor. Nekakšen časopis obljub, oziroma, kot so mu nekateri rekli ČASOPIS LAŽI.

Ustvarili bomo 5000 delavnih mest, je bila najbolj prepoznavna cvetka, ob katero se Mariborčani še danes obregnejo. Famozna obljuba o tovarni baterij, pod katero je bilo zapisano, da bo prinesla 200-300 delavnih mest z vložkom tujega investitorja. Pa podjetje Vinag, kjer je bila obljuba, da bodo poskrbeli za nova delavna mesta in rešitev, prodaja vina v tujino. Maksova luknja je rešena, se je bahal Fištravec  in zapisal, da bo s podpisom pogodbe nastala na mestu Maksove luknje zasebna ameriška univerza. Veliko je bilo govora tudi o obnovi dvorane TaborLedne dvoranekopališča Pristanmariborskega otoka. Tu je bila tudi obljuba o reševanju športnega centra Pohorje, da o obljubi o prenovi šol, cest in parkov sploh ne govorimo. Tu je še nesrečna Mariborska knjižnica, za katero župan Fištravec ni našel primernega mesta za njeno umestitev, tu so še vlaganja v promocijo in turistične projekte, od katerih pa naj Maribor nebi imel prav veliko….

Najbolj pa bode v oči obljublja, da bo Maribor prava vstopna točka za poslovanje na Kitajskem in kitajske vlagatelje v nova podjetja. Mariborčani pa razen številnih dragih ‘turističnih’ potovanj župana in njegove ekipe niso doživeli  nič. Račun je bil seveda izstavljen Mariborčanom, ugotavlja predsednik mariborskega SDS Zvone Zinrajh.

slika : FB

Da ima župan Fištravec za vsako neizpolnjeno obljubo, ali laž takoj pripravljen tudi odgovor pa ni treba posebej poudarjati, tako je odgovarjal za neizpolnjene obljube glede tovarne baterij in Maksove luknje za maribor.info: Pri tovarni baterij je prišlo do preložitve investicije. Z investitorjem je predviden sestanek do konca koledarskega leta. Projekt tovarne baterij se razvija naprej in bo o njem mogoče soditi ob koncu mandata. Zastoj pri projektu ameriške univerze pa presega težave v lokalnem okolju, ker so te v primerjavi z globalnim okoljem minimalne. Zaradi investitorja, ki prihaja z bližnjega vzhoda, je potrebno počakati na globalno stabilizacijo razmer. Investitor želi univerzo razvijati na drugi lokaciji in je pripravljen Maksovo luknjo prodati drugemu zainteresiranemu investitorju, ki je znan. Obljuba se izvaja. Iz tega lahko sklepamo, da je šlo pri tem za veliko zavajanje ali veliko laž. Saj se noben od projektov ne razvija naprej, oz. se nikoli ni začel niti razvijati.

Koliko obljub se bo do volitev še nagnetlo v klobuku župana Fištravca, pa bomo videli vse tja do volitev.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.