Vedno več kandidatov za župana Maribora

slika: Wikipedija

Bitka za župana mestne občine Maribor je vsak dan bolj zanimiva. Kot gobe po dežju se “rojevajo” novi in novi kandidati. Ja, župan Maribora se očitno res splača postati.


Najprej je svojo kandidaturo napovedal predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec, ki pa je kandidaturo že umaknil. Kandidira tudi sedanji župan Andrej Fištravec, ki ga pestijo neizpolnjene obljube, ki jih je dal Mariborčanom, čeprav sam trdi, da je izponil večino svojih obljub. Kandidatka je tudi Melita Petelin, mestna svetnica in nekdanja zaveznica Andreja Fištravca, ter nekdanja podžupanja, ki pravi da ne bo več nemo gledala, kako se ladja Maribora potaplja. Županja želi postati tudi Lidija Divjak Mirnik, ki je pred nedavnim postala poslanka. Ali je poslanska plača premajhna ali pa je služba županje bolj pomembna pa se ob njeni kandidaturi sprašujejo mnogi. Tudi podžupan Zdravko Luketič bi bil rad župan Maribora. Edini kandidat, ki je podpiral tako politiko Franca Kanglerja, kot Andreja Fištravca. ukaj je tudi nekdanji poslanec DESUSa Uroš Pikl, kateremu se ni uspelo uvrstiti v parlament a se vidi na prestolu Maribora. Zatem je tu še zagovornik pravic živali in ustanovitelj t.i. živalske policije Aleksander Kamenik. Predsednik Združenja svetov delavcev Slovenije Vlado Šega bo kandidat Levice. Včeraj je svojo kandidaturo uradno napovedal tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je dejal, da tisto, kar reče tudi izpolni. Kandidaturo za župana MOM je potrdil tudi predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič. Danes pa je tudi Lista Bojana Požarja napovedala svojega kandidata, to bo, kot pravi sam, strokovnjak za uničevanje golazni Igor Domanjko. Napovedal je boj, da se v Mariboru dobi ministrstvo za kmetijstvo, sedež urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, sedež HSE in vsaj trije sedeži državnih agencij. Kot pravi bo naredil bo vse, da v Mariboru ostane sedež Pošte Slovenije in Zavarovalnice Sava.

Pa jih imamo. 10 kandidatov in kandidatk, ki bi se radi povzpeli na najvišji stol mesta Maribor. Mogoče se kandidatom deseterice pridruži še kdo. Zadnji rok za vložitev kandidatur je namreč 17. oktober. 

Podpise pred upravnimi enotami pa še vedno zbirajo: Andrej Fištravec, Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin. Po naših podatkih še nihče ni zbral dovolj podpisov. V Mariboru jih je namreč potrebno zbrati kar 708.

Vsekakor, pa glede na napovedi, župana prav gotovo ne bomo dobili že v prvem krogu. 

MZ

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
92%
1.9km/h
13%
10°C
12°
9°
10°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.