Lažne floskule Socialnih demokratov in njihove lažne skrbi za zdravje!

Saj ni res pa je. Zagotovo se še spominjate, kako so naš člani Socialnih demokratov pred volitvah hoteli prepričati, da bodo uredili slovensko zdravstvo. Danes, ko so na vladi, pa čeprav zdravstveni minister ni iz njihove stranke, pa so tiho, kot riti?

“Zdravje je vse, kar imamo. Zdravje je naša prioriteta. V tem kliničnem centru sem tudi sama preživela del svoje mladosti. Marsikdo med nami preživlja tu številne stiske, dolgo obdobje čakanja in negotovosti,” je danes na ploščadi pred UKC Ljubljana dejala predsednica SD Tanja Fajon in napovedala ukrepe za to, da vsem ljudem zagotovimo pregled pri specialistu v največ 30 dneh.

Tako smo lahko poslušali pravljice za lahko noč, ki so nam jih natvezli, tisti, ki so si tako močno želeli vladati. Socialni demokrati opozarjamo, da moramo zagotoviti vsem ljudem enake pogoje za dostop do zdravnika, zdravstvene oskrbe in najboljših zdravil. Zdravje je največ, kar imamo. Zato smo si kot prioriteto postavili 30 dni za dostop do specialista, saj so neskončno dolge čakalne dobe rak rana naše družbe,” se je pred volitvami širokoustila Tanja Fajon.

Kakšna pa je situacija danes? Danes je že približno 130.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika in posledično tudi brez možnosti ustrezne obravnave in dostopa do pravočasnega in učinkovitega zdravljenja, ko oziroma če zbolijo. Tu se tudi enakopravnost in pravičnost nehata, obstojita le še kot prazni obljubi, dve od mnogih, s katerimi se je v zadnjih desetletjih tlakovalo pot do javnega zdravstvenega sistema. Sistema, ki še vedno obljublja veliko – in, nenazadnje, veliko tudi omogoča – a le tistim, ki se prebijejo skozi dolge čakalne vrste, in očitno tudi onim, katerih napotnic za diagnostične preiskave in preglede med najnovejšim urejanjem (še) niso izbrisali iz sistema. Komu ni mar za človeka, kdo se iz ljudi, ki v kilometrski vrsti stojijo pred ZD, da pridejo do svojega osebnega zdravnika dela norca? Kje ste sedaj Socialni demokrati, kje protestirate?

Ob neverjetnem sprenevedanju ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, so tako utihnili tudi Socialni demokrati. Obljub ni več, so samo še dejanja – v napačni smeri!

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
3.1km/h
6%
-2°C
1°
-3°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA