Levica na pobalinski način odstavila direktorja Urbanijo. Ta jim sporoča: Diktatura ne more trajati dolgo.

Uroš Urbanija
Uroš Urbanija, slika: Demokracija

Veselje na levi. Praznovala je Levica in njihovi pristaši, čeprav naj bi bil nov programski svet RTV neodvisen. Po načrtu, na pobalinski način, kot v času komunizma, so razrešili namreč direktorja TV Slovenija Uroša Urbanijo.

Tako se je začelo veliko slavje levih novinarjev, katerih je “jebeno več” in slavje Levice, kateri pripada večina programskih svetnikov. Spomnimo, da Levica vodi tudi kulturno ministrstvo, to je tudi uradno predlagalo spremembo zakonodaje in čistko celotnega vrha RTVS, ki pa se jim je zaradi referenduma, ki ga je zahtevala SDS in zadržanja, za katerega se je za nekaj časa odločilo ustavno sodišče, precej zavlekla. 

So pa levičarji po slavju, že začeli s provokacijami in sovražnostjo.

Kot piše Spletni časopis, Urbaniji na svetu, ki ga vodi “nevladnik” Goran Forbici, podpredsednica pa je generalna sekretarka provladnega društva novinarjev Slovenije Špela Stare, niso omogočili, da bi se lahko branil pred obtožbami, s katerimi ga je novi generalni direktor Zvezdan Martić predčasno odstavljal kot začasnega direktorja. Po zakonu, ki ga je sprejela koalicija, je bil Urbanija že odstavljen kot direktor, opravlja pa še vlogo vršilca dolžnosti direktorja, dokler nov svet RTVS z razpisom ne izbire novega direktorja. A s čistko se je novemu “svobodnemu” vrhu tako mudilo, da so Urbanijo včeraj odstavili kot začasnega direktorja še preden so izbrali naslednika z razpisom, kar za menjavo vodilnih kadrov iz časov drugačne večine v parlamentu določa zakon.

Je pa Urbanija, Levici ob odhodu poslal naslednje sporočilo: Ne veselite se prehitro. Res imate 17 svetnikov in 100 % nadzor nad RTV, draga Levica, ampak to je diktatura in ne demokracija. Ne more trajati dolgo!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.