Levičarske metode? Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot bi radi izbrisali iz registra?

slika je simbolna

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je naznanila, da se je ministrstvo za kulturo odločilo, da bodo na upravno sodišče in državno tožilstvo podali prošnjo za izbris Društva za promocijo tradicionalnih vrednot iz registra.

Saj ni res pa je. Levičarska agenda, ali komunistični prijemi ministrice Aste Vrečko so res neverjetni. Tako so sporočili: “V skladu z 41. členom Zakona o društvih smo se na ministrstvu odločili, da bomo podali prijavo na upravno sodišče in državno tožilstvo prosili za izbris društva iz registra. Menimo namreč, da Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot ni društvo, ki bi krepilo našo družbeno krajino, saj se njihovo delovanje ne sklada z zakonom,” je odločitev ministrstva pojasnila Asta Vrečko.

Torej društva, ki krepijo tradicionalne vrednote,  dajejo družino in vero na prvo mesto. Promovirajo slovenski jezik, glasbo, navade in običaje ne krepijo družbeno krajino? 

Odločitev ministrstva je, kot je dejala Vrečkova, povezana predvsem z nasiljem na letošnji Paradi ponosa v Ljubljani: “Nedavni pojavi izrazov nestrpnosti v družbi so zelo skrb vzbujajoči. Izrazi hujskanja proti drugače mislečim, proti istospolno usmerjenim, proti predstavnikom vseh skupnosti LGBTQ+ in proti tujcem so resnično porasli. In na žalost so predstavniki tega javnega izrekanja tudi predstavniki Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki so medsebojno povezani z neformalno skupino Rumeni jopiči in sestavljajo skupino Nacionalne tiskovne agencije.”

Prav zanimivo je kako se ministrstvo obregne ob “napade” na skupnost LGBT, pozablja pa razna društva, nevladne organizacije in celo medije, kako so prostodušno odobravali napade na takratnega predsednika vlade Janeza Janšo. Kako so “reklamirali” nelegalne proteste, odobravali transparente z besedami po nasilju in podobno. Je takrat kdo pomislil na to da se koga od teh društev izbriše iz registra? Recimo inštitut 8. marec?

grožnje protesti levi

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.