Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Slika, omrežje X

Levičarska oblast v Sloveniji je v dveh letih svojega vladanja pokazala vse svoje norosti in neumnosti, kar si jih lahko zapomnimo. Še posebej, ko gre za zaščito tistih, ki so v času vlade Janeza Janše najbolj noreli, kradli, lagali, duhovičili in zganjali cirkus.


Se še spomnite Zlatana Ćordiča Zlatka, ko napadel snemalca Nova24TV in mu ukradel kamero! Šele po posredovanju policije je kamero vrnil snemalcu. 

 

Ali pa, ko je sredi belega dne verbalno napadel direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka in ga zasledoval od Kotnikove do Trubarjeve ulice ter ga snemal pod pretvezo, da želi od njega dobiti odgovore na nekatera vprašanja.

Zlatko je znan tudi po tem, ko je ljudi na neprijavljenem shodu nagovarjal in pozival na pohod po Ljubljani, kjer so med drugim ovirali promet, razgrajali, uničevali in se nasilniško obnašali.

Vso to vulgarnost, nestrpnost, sovraštvo raparja Zlatka izpred dveh let za to vlado ni v bistvu nič takega. Še več take nekulturneže, brani celo ministrstvo za kulturo in ne boste verjeli, celo policija. Le ti so namreč obiskali nekdanjega ministra za kulturo Vaska Simonitija in mu vročili vabilo na policijsko zaslišanje zaradi izbrisa raperja in pouličnega nasilneža Zlatana Čordića – Zlatka – iz razvida samozaposlenih v kulturi.

Iz razvida so ga izbrisali novembra 2020, ko je divjala koronavirusna bolezen, v navezavi na to pa so v državi vladali strogi ukrepi. Čordić je takrat te ukrepe kršil in nevarno spodbujal k združevanju in protestom. To je bilo navedeno tudi med razlogi za odvzem, saj je “v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi”.

Odzivi na to potezo, ki jo je sprožil ta napad na Vaska Simonitija, so tudi na družbenem omrežju X zelo močni.

Je potrebno še kaj dodati?

VREME

Maribor
oblačno
94%
3.1km/h
97%
16°C
16°
15°
15°
Tue
14°
Wed
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.