Levo tožilstvo? Za grožnjo Hojsu ni pregona, za isto grožnjo Fajonovi pa je?

Tanja Fajon, Aleš Hojs, slika Nova24TV

Očitno je tudi naše tožilstvo okuženo z “levim virusom”! Za grožnjo Alešu Hojsu ni bilo pregona, za enako grožnjo Tanji Fajon pa bil odrejen pregon. Kje je tu neodvisno sodstvo?

Prav zanimivo. Celjska tožilka Klementina Prejac je leta 2021 zavrgla kazensko ovadbo takratnega notranjega ministra Aleša Hojsa proti Alojzu Brezniku, ki je o Hojsu zapisal, da je “pes, ki ga je treba likvidirati.” Urban Purger (na TW profilu »urba«) pa je naredil preizkus enakih kriterijev tožilcev do vseh državljanov, tudi politikov. Na TW profilu je objavil popolnoma enak tekst kot Alojz Breznik, le da je ime Aleša Hojsa zamenjal s Tanjo Fajon.

Tožilka Klementina Prejac je v primeru Hojsa odločila, da ne gre za kaznivo dejanje grožnje, saj mora biti “grožnja take intenzitete, da je pri drugemu objektivno zmožna povzročiti občutek strahu za življenje (…) ne zadošča pa subjektivna prestrašenost ali vznemirjenost oškodovanca”. In zanimivo, v primeru Tanje Fajon pa je tožilec Jože Čeru ocenil,  da gre v primeru Urbana Purgerja za sum storitve kaznivega dejanja po istem 135. členu Kazenskega zakonika 1, torej za grožnjo, piše Spletni časopis.

Res zanimivo! Če groziš desnim politikom, v tem primeru Alešu Hojsu, ne gre za kaznivo dejanje, če pa groziš levim politikom, v tem primeru Tanji Fajon, pa gre za kaznivo dejanje. Dvojni vatli? Kajne ministrica Dominika Švarc Pipan?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.