Mariborski pravni strokovnjaki: “Sodba Pavlu Ruparju je bila le farsa!”

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Pravni strokovnjaki mariborske civilne iniciative Aktivni državljani so po pregledu dokumentacije, sodbe zoper Pavla Ruparja dejali da gre za farso v obsodbi.

Da lahko v zaporu po nedolžnem sediš, če si član največje politične stranke SDS, je že dolgo znano. Spomnimo se samo sodbe zoper predsednika SDS, Janeza Janšo, katerega so pred volitvami 2014 spravili povsem nedolžnega v zapor brez trohice dokazov. 

Eden takih, ki je sedel v zaporu leto dni, brez dokazov, zaradi neverodostojne priče je bil tudi Pavle Rupar. Danes prvo ime upokojenskih uporov, ki je v zaporu preživel leto dni.

Gre za Farso in ne sodbo!

Gre za farso, ne sodbo, so prepričani pravniki iz iniciative Aktivni državljani Slovenije. Pravijo, da je bilo brez dokazov in z dokazano lažnivim pričanjem dveh edinih obremenilnih prič, uničeni človeku źivljenje.

Prepoznavno politična sodba z nerazumljivim dojemanjem in sprejemanjem dokazov in zavračanjem vseh razbremenilnih dokazov. Slabše od sodb po letu 1945. Pre. senata Marjeta Dvornik, le kaj ste imeli v glavi, da ste izrekli takšno sodbo? Vam je na kak poseben način pri tem pomagal Jurij Pinter, že takrat znan lobist, goljuf, posiljevalec, dajalec podkupnin, kriminalec, mafijec? Viri pravijo, da vam je. Ime Ivo Vajgl vam kaj pove?Pritožbe na sodbo je zavrnilo še višje in vrhovno sodišče, zavrnjena je bila tudi prošnja za alternativno prestajanje kazni z družbeno koristnim delom. Brez dokazov je g. Rupar prestal vse sodne instance in odsedel leto dni zapora – NEDOLŽEN!!! Njegov krvnik je bil Jurij Pinter.

Tako nestrokovnih sodb nesposobnih sodnih uslužbencev nas mora biti hudičevo strah. Še posebej, če je v ozadju leva politika. Maksimalno se bomo potrudili, da bo ta primer dobil epske razsežnosti.” So za naš portal zapisali v iniciativi Aktivni državljani Slovenije.

“Dobro si zapomnite to sodbo,” so zapisali pravniki, Aktivnih državljanov Slovenije.” Če obstaja pravna država, mora naše neodvisno strokovno mnenje zoper to sodbo organe pregona postaviti na glavo. Predsednica senata Dvornikova, še spite mirno?”

S to neverjetno sodbo, se bodo Aktivni državljani Slovenije ukvarjali še naprej in dokazali, da je bil Pavle Rupar v zaporu po nedolžnem. Takrat bodo z ugotovitvami seznanili tudi javnost, Ministrico za Evropsko unijo. Našem sodstvu pa dali veliko črno piko.

se nadaljuje…

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.