..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Ljudska iniciativa upokojencev svoje zahteve poslala Golobu in Mescu! Objavljamo pisma!

Ljudska iniciativa Glas upokojencev, ki je 1. februarja na Trgu republike organizirala 1. vseslovenski shod upokojencev in privabila po uradnih podatkih policije 27.400 ljudi, še vedno ni uslišana.

V iniciativi Glas upokojencev tako pripravljajo že 2. vseslovenski shod, pred tem pa so se s pismom obrnili, tako na  predsednika vlade Roberta Goloba, kot na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca. Pisma predsedniku vlade Golobu in ministru Mescu objavljamo v celiti.

Predsedniku vlade Robertu Golobu so v Ljudski iniciativi Glas upokojencev, predstavili svoje zahteve. Takojšnje povečanje vseh pokojnin, ki so manjše od 1000,00 eur  za 20% , pokojnine od 1000,00 eur do 1.500,00 eur, pa  za 15 %, določitev  najnižje mesečne pokojnine, kmečke, invalidske : 750,00 eur in  usklajevanje z inflacijo najmanj na dva meseca, povprečna neto pokojnina pa naj bo vedno 75% povprečne neto plače v Sloveniji. Povišati odstotek za odmero pokojnine iz 57,25% povprečne plače za dobo 24 let na 68% povprečne plače za dobo 20 let; Vpis 13.  pokojnine  v ustavo v kot pravice upokojencev. Obvezni letni dodatek kot pravice upokojencev  v enotni  višini 750,00 eur. Vdovska pokojnina mora biti v višini 100% pokojnikove, če se preživeli zanjo odloči. Invalidska pokojnina ne sme biti nižja od 750 eur mesečno. Takojšnja ureditev  dostopa do  osebnih zdravnikov za upokojence.Obvezno  dodatno zdravstveno zavarovanje upokojencev prevzame država za upokojence, ki imajo manjšo pokojnino kot 1.000,00 eur. Obvezen RTV  prispevek  upokojencem plača država. Pomoč mladim z omogočanjem zaposlitev in pridobivanju  stanovanja, da bodo lahko v oporo svojim staršem.

Obenem so zapisali, da je preko 27.000 udeležencev shoda  jasen znak, da mora politika odgovoriti na njihove zahteve.

Celotno pismo naslovljeno na predsednika vlade si lahko ogledate TUKAJ!

S podobnim pismom, so se v ljudski iniciativi Glas upokojencev obrnili tudi na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca. Kjer so u prav tako zapisali zahteve ter zapisali, da je bilo skozi razne izjave na televizijah zaznati pozitiven odnos do problema upokojencev, predvsem pa, da tudi na ministrstvu razumejo, da je z nizko pokojnino težko ali nemogoče preživeti. 

Celotno pismo naslovljeno na ministra Mesca si lahko ogledate TUKAJ

Se pa ljudska iniciativa Glas upokojencev že pripravlja na drugi shod, ki bo 1. marca 2023, razen v primeru, da vlada prisluhne in uresniči njihove zahteve:

vir: Glas upokojencev Slovenije

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
66%
0.5km/h
100%
13°C
14°
10°
13°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.