Kdo je ponaredil podpis, SMC ali Zeleni?

V mariborskem  SMC  Zelene Slovenije obtožujejo, da so zlorabili ime njihove članice in jo uvrstili na svojo listo kandidatov za mestni svet. Zeleni očitke o ponareditvi soglasja ostro zavračajo.

Kot poroča večer, je Ivona Prosen članica mariborskega odbora SMC.  Ob javni objavi kandidatk in kandidatov za člane mestnega sveta v Mestni občini Maribor pa je doživela neprijetno presenečenje, ko je na listi Zelenih Slovenije na 44. mestu zagledala svoje ime. Zatrjuje, da je članica in podpornica SMC, zato ni nobene možnosti, da bi na lokalnih ali katerihkoli drugih volitvah nastopila za drugo stranko. Trdi, da so Zeleni Slovenije zlorabili njene podatke, ponaredili njen podpis in jo mimo njene volje ali vednosti uvrstili na listo za volitve v občinski svet MOM.

Pri Zelenih navedbe Prosenove ostro zavračajo. “To je velika laž, pravi Stanislav Gričnik, predsednikom nadzornega odbora Zelenih Slovenije. Gospo sem nagovoril ob naši stojnici na Trgu svobode in zelo dobro se je zavedala, kakšno soglasje je podpisala. Pri polni zavesti. Obtožbe o ponareditvi podpisa so hude, jih bo morala dokazati, ker drugače bomo mi tožili njo,” je dejal Gričnik. Povedal nam še je, da ga je kasneje poklicala in mu povedala, da je težava predvsem v tem, da kot kandidatka za mestni svet ne more sodelovati v komisiji za predčasne volitve in bo zaradi tega ob zaslužek okrog 180 evrov.

Zopet se na lokalnih volitvah, kar se tiče zapletov pojavlja torej SMC. Spomnimo se kandidata za župana Saše Arsenoviča, ko je zbiral podpise podpore za župana, potem pa je kandidaturo vložil, kot član SMC.

No morda pa je 74-letna Prosenova, vseeno pozabila, da je podpisala kar obe kandidaturi. Na vrsti je torej volilna komisija.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.