LPR: Odločen NE Mariborski knjižnici v stavbi Centruma.

slika: Wikipedija

Auerjeva Lista za pravičnost in razvoj je rekla odločno NE. Knjižnica ne more stati 13 milijonov evrov. To je občutno preveč.

»Po naši oceni je samo gradivo in obravnava na Mestnem svetu, da bi knjižnicuo umestili v stavbo Centrum  sporna, pravi Stojan Auer. Gradbeno dovoljenje, kot ga je prvotno predvidevala zgradba investitorjev tedanjega MTBja je še vedno veljavno. Na osnovi gradbenega dovoljenja so začeli izvajati gradbena dela in ne glede na to, da se je gradnja ustavila, je zakonsko gledano v uveljavi še vedno tovrstno gradbeno dovoljenje in prvotni projekt, poroča Maribor24.

Lidiji Divjak Mirnik, poslanki v DZ, ki kandidira tudi za županjo se zdi nesmiselno, da bi stavbo Centrum za 13,5 milijona obnovili, medtem, ko obstaja cenejši projekt za 15,5 milijona, ki bi zraven knjižnice, obnovil še cel Rotovški trg – z Lutkovnim gledališčem.  Samo knjižnica nas ne more stati 13,5 milijonov pa konec! Pravi.

Je pa zanimivo da Lidija Divjak Mirnik na seji MOM, sploh NE bo glasovala proti predlogu župana, saj jo v četrtek zvečer čaka glasovanje o vladi v DZ RS. Zato pravijo, naj raje pride v Maribor in glasuje proti knjižnici, kot pa za vlado v Ljubljani.

Na seji MOM se bo torej odločalo tudi o projektu; Mariborska knjižnica. O seji bomo poročali tudi na našem portalu.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
75%
3.6km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.