Zveza veteranov vojne za Slovenijo je odšla na pohod po poteh TO

Zveza veteranov vojne za Slovenijo, zastava Slika: crwflags.com

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so ne glede na njihova politična in svetovno nazorska prepričanja aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za ohranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije.

Kot poroča Večer, so se počastitev 50. obletnice teritorialne obrambe Veterani vojne za Slovenijo podali na tradicionalni pohod po krajih, od koder so leta 1991 branili suverenost naše države. Mariborsko združenje veteranov vojne za Slovenijo je v soboto zjutraj v prostorih združenja, v nekdanji meljski vojašnici, priredilo proslavo ob 50. obletnici teritorialne obrambe, nato pa so  podali na pohod po poteh TO. pot jih je vodila preko Meljskega in Stolnega hriba, kjer je bila leta 1991 nameščena protiletalska obramba teritorialne obrambe, do Črnega barona in nazaj do Melja.

Danes je v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo vključenih 57 območnih organizacij, ki svoje delo koordinirajo v 13. pokrajinskih odborih, s preko 27.600 članicami in člani.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.