Upravno sodišče dalo košarico Robertu Golobu, ki je tožil KPK!

Robert Golob, slika: zajem videa

Resnica slej, kot prej vedno pride na dan. Čakamo, da bo ta dan resnice prišel tudi za Roberta Goloba. In takrat bomo videli, koliko bo še pogumen.


Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je zaradi zaznanih sumov kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije sprejel odločitev o uvedbi preiskave v primeru sumov pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar. A prebrisani Golob, je delo komisije ustavil, na zelo prefrigan način?

KPK je tako januarja postopek preiskave domnevnih pritiskov Goloba na zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve začasno prekinila. Specializirano državno tožilstvo je namreč po navedbah KPK ocenilo, da bi razkritje dela dokumentacije iz spisa, za katero je Golob zaprosil, škodovalo interesom predkazenskega postopka.

A danes je upravno sodišče zavrglo tožbo predsednika vlade Roberta Goloba zoper odločitev Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). KPK je namreč zavrnila Golobovo zahtevo za izločitev namestnika predsednika KPK Simona Savskega iz postopka preiskave domnevnih pritiskov predsednika vlade na zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve.

“Izpodbijani akt vsebinsko predstavlja zgolj procesno (postopkovno) odločitev in ne gre za dokončen upravni akt, s katerim se posega v tožnikov pravni položaj oz. s katerim se odloča o pravici, obveznosti ali pravni koristi posameznika ter tudi ne predstavlja dokončne odločitve v upravnem postopku in posledično ni akt, ki se lahko izpodbija v upravnem sporu,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Odločitev sodišča še ni pravnomočna, zoper sklep je tako dovoljena še pritožba na vrhovno sodišče. Kaj bo storil Golob še ni znano.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.6km/h
75%
22°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.