Luka Mesec spet podžiga upokojence? Pravi, da se vlada trudi za njih?

Protest upokojencev, slika: Vojko Golob

Na včerajšnji najbolj množično protest se je odzval včeraj najbolj “izžvižgani”  predstavnik vlade Luka Mesec, ki je zapisal, se v vladi zavedajo stiske upokojencev. Ni pa mogel niti mimo stranke SDS. 

Očitno je protest zmotil Luko Mesca, ki se j oglasil kar preko družbenih omrežij. Očitno so bili njemu naklonjeni žvižgi dovolj glasni, za zapis. To je zapisal: “Pokojninski sistem, kakršnega smo gradili zadnjih 30 let, pušča kar 18,9 odstotka vseh upokojencev v revščini. Problem je posebej očiten med starejšimi ženskami, ki živijo same, teh je v revščini skoraj četrtina, invalidsko upokojenih pa kar 37 odstotkov, vlada se trudi to popraviti, a ne bo šlo čez noč,” je še dejal.

Sicer pa se je obrenil tudi ob Pavla Ruparja in stranko SDS.  Pobudniki teh protestov po njegovem mnenju ne ponujajo verodostojnih odgovorov na nobeno od teh vprašanj. Pravi, da jih niso v preteklosti. “Konec koncev je bil Pavle Rupar dolgoletni član stranke, ki je bila v zadnjih 30 letih trikrat na oblasti, sistema, na katerega se danes jezi, pa niso ne prvič ne drugič in ne tretjič reformirali, da bi postal bolj pravičen ali solidaren – prej obratno,” je še dodal Mesec.

Seveda pa ni povedal zakaj ne sprejme na pogovor člane Inštituta 1. oktober, zakaj jim ne odgovarja na pošto in zakaj ne pride na shod, če je že povabljen?

Sicer pa, kako naj bi bilo boljše v Sloveniji, če je pa ravno ta isti Luka Mesec, ki je sedaj minister, pred leti hvalil gospodarstvo nekdanje Jugoslavije, kako je bilo takrat vse super:

In tako bodo reševali upokojence?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.