To je zmagovalni polet Timija Zajca v Planici! #video

slika: instagram profil Timija Zajca

Timi Zajc je zmagal na zadnji, 32., posamični tekmi svetovnega pokala za sezono 2022/23. Svetovni prvak je za pičlo desetinko točke prehitel Anžeta Laniška.

Anže Lanišek je v drugi seriji poletel kar 242 metrov (to je bila tudi daljava dneva), kar pa vseeno ni bilo dovolj za zmago. Na zahtevo trenerja Roberta Hrgote je namreč Timi Zajc skočil z dveh naletnih mest nižje, to pa mu je ob odličnem poletu (234 metrov) zagotovilo zmago na zadnji tekmi letošnje sezone! Slovenca na vrhu je ločila le desetinka točke. Na tretje mesto se je zavihtel Avstrijec Stefan Kraft, ki je s tem osvojil mali kristalni globus v poletih.

Tu pa je zmagovalni skok Timija Zajca:

Timi Zajc, ki se je v letošnji sezoni v Planici veselil naslova svetovnega prvaka na veliki skakalnici, je zmagal še tretjič v karieri, prvič v Planici pa je stopil stal na stopničke za svetovni pokal.

Čestitke za srčnost, pogum in zmage,” je ob zmagi Timija Zajca zapisal tudi Janez Janš, predsednik največje stranke v državi, SDS

Čestitkam se ob zmagi Timija Zajca in drugemu mestu Anžeta Laniška, se pridružujemo tudi z našega uredništva e-maribor.si

vir: Sportklub

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.