Magna – Občani Občine Hoče Slivnica so za

Župan Občine Hoče Slivnica, dr. Marko Soršak, je povedal, da je po vseh preštetih glasovnicah 88% občanov za realizacijo projekta Magna. Občani občine so lahko glasovali tri dni, občina je dobila vrnjenih skoraj 1500 glasovnic, kar je dovolj velik vzorec, da lahko sklepajo, da občani soglašajo s postavitvijo Magne v občini. Ob tem je hkrati povedal, da po njegovih informacijah investitor hkrati pridobiva dokumente tudi na Madžarskem in kjer jih bo prej dobil tja bo šel.

Župan je tudi že podpisal sklep o spremembi občinskega prostorskega načrta, po katerem bodo posekali le 4 hektarje rogoškega  gozda, ne pa predvidenih 8,6 hektarjev. Misli, da če bodo konstruktivni, bodo zadevo rešili že junija.

Tudi težavo z nadomestnimi zemljišči kmetov uspešno rešujejo. Kmetje naj bi nadomestno zemljo dobili v Račah. Gospodarsko ministrstvo, sklad kmetijskih zemljišč in Perutnina Ptuj so se dogovorili o nadomestnih zemljiščih. Perutnina se je odpovedala najemu 32 hektarjev zemljišč, ki jih ima v zakupu pri skladu, in so na območju Občine Rače-Fram, tako da jo bodo sedaj dodeli tistim kmetom, ki se bodo še naprej ukvarjali s kmetijsko dejavnostjo.

Projektu Magne v Hočah manjka še okoljevarstveno soglasje.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, je na novinarski konferenci izrekel zahvalo Perutnini Ptuj za razumevanje gospodarskega pomena investicije Magna za področje Maribora z okolico.

Sindikat kmetov Slovenije pa nasprotuje prodaji zemlje tujim kapitalistom in opozarja na slabši položaj slovenskega kmeta proti tujim delniškim družbam ter od države pričakuje da naredi red na tem področju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.