Maribor iz Ljubljane s porazom in golom v gosteh

Danes je bila v Stožicah odigrana prva polfinalna tekma slovenskega pokala med Olimpijo in Mariborom, ki se je končala z rezultatom 2:1 v korist Olimpije.

Maribor je pred tekmo veljal za izrazitega favorita, saj so si v šestih krogih spomladanskega dela državnega prvenstva priigrali kar trinajst točk prednosti pred Olimpijo. Olimpija je v šestih krogih menjala več trenerjev kot je osvojila točk, kljub temu so v NK Maribor poudarjali, da jih slabi rezultati Olimpije v zadnjih tekmah ne smejo zavesti.

V začetni enajsterici Maribora je v vratih začel tekmo Matko Obradović, ki je branil tudi na jesenskih pokalnih tekmah. Priložnost od začetka tekme je dobil tudi 18 letni Sandi Ogrinec.

Tako Maribor kot Olimpija sta tekmo začela previdno. Več od igre je imela Olimpija, ki je bila tudi nevarnejša, vendar z izjemo ene priložnosti, ko je odlično posredoval Obradović in nekaj kotov, ni uspela priigrati ničesar kar bi resneje ogrozilo vrata Maribora. Tudi Maribor si resnejše priložnosti ni pripravil.

Drugi polčas se je začel veliko bolj obetavno. Že v 47. minuti je po lepi podaji Zahovića v prazen prostor zadel Dare Vršič in s tem potrdil svojo dobro formo. Kazalo je, da bo Maribor mirno pripeljal tekmo do konca, ko je v 81. minuti s škarjicami zadel Leon Benko in rezultat izenačil na 1:1. Že v 85. minuti je Benko zadel še drugič in tako Olimpiji priigral prednost pred povratno tekmo, ki bo naslednji teden v Ljudskem vrtu. To je bila verjetno najboljša tekma igralcev Olimpije v spomladanskem delu prvenstva.

Olimpija je tako letos prvič zmagala, v Mariboru pa se lahko tolažijo, da so si priigrali tako imenovan aktivni rezultat z golom v gosteh, ki ohranja Maribor v igri za napredovanje v finale pokala Slovenije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.