slika: metkovic-news.com

Včeraj so slovenski policisti prijeli kar 128 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 50, so jih prijeli na območju Bele krajine, večinoma v občini Črnomelj, kjer so v Kanižarici ustavili tudi osebni avtomobil, v katerem je bilo kar 10 Eritrejcev. Piše najbolj bran dolenjski portal Moja-Dolenjska.si

Prijeli skupno kar 124 migrantov

Veliko ilegalnih migrantov prečka naše ozemlje. Vlada marjana Šarca pa se še vedno spreneveda kako varna država smo. številka 124 za Slovenijo ni mala, saj je treba računati še na tiste ilegalce, ki jih policisti niso odkrili in se prosto gibljejo po naši državi. A pojdimo lapo po vrsti.

Policisti so na območju krajev Tribuče, Božakovo, Dolnji Suhor pri Vinici in Semič izsledili in prijeli 40 ilegalnih migrantov. Policijski postopki z 18 državljani Sirije, devetimi državljani Bangladeša, osmimi državljani Irana, štirimi državljani Maroka in državljanom Egipta še niso zaključeni.

Spet so bili dejavni tudi črnomaljski policisti, ki so sinoči nekaj po 21. uri v Kanižarici pri Črnomlju ustavili voznika avtomobila znamke Chrysler francoskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 27-letni voznik, državljan  Rusije, v vozilu prevaža 10 Eritrejcev Ruskemu državljanu so odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. Policijski postopki z državljani Eritreje pa še niso zaključeni. Tokrat je bil taksist mirantov Rus.

Migrante so našli celo v Grosuplju in Ljubljani. Prijeli so 4 tujce (državljane Alžirije in Maroka). Postopkis prijetimi še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti od torka, 13. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 ilegalnih migrantov. od tega so jih 14 prijeli na območju Ilirske Bistrice in po dva v Kozinu ter Kopru. Trije so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran. Prijeti so se izrekli za državljane Egipta (14), Kosova (2), Albanije (1) in Afganistana (1).

Tudi PU Murska Sobota ni izjema Prijeli so 32 ilegalnih migrantov. Izrekli so se za državljane Irana, Sirije, Alžirije, Iraka, Libije, Palestine in Maroka. Pri tem sta 2 podala vlogo za mednarodno zaščito – azil, ostali pa so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.

Na področju PU Maribor tokrat 24 ilegalcev

Včeraj okoli 6.30 so policisti na vlaku v Ormožu prijeli dva državljana Alžirije in enega Sirije. Tujci bodo vrnjeni v Republiko Hrvaško. V Zgornjem Gruškovju pa so ob 14.15 prijeli 19 Pakistancev. Tudi te bodo vrnili na hrvaško stran. Ilegalce so prijeli celo v Slovenski Bistrici in sicer dva Afganistanca, ki sta zaprosila za azil.

Koliko migrantov pa je pobegnilo, ali pa se skrivajo po naših gozdovih. no to je pa druga zgodba!

M.G.