Maribor je postal pravi rekorder številu županskih kandidatov

Do danes je kandidaturo za župana potrdilo že 14 kandidatov. Bliža se 18. oktober, ko morajo predlagatelji županskih kandidatov in list kandidatov za člane občinskega sveta predložiti vsa imena kandidatov.

Maribor, pa bo očitno dosegel rekord v številu ljudi, ki bi radi postali nov prvi obraz Maribora. Ampak do tja je še dolga pot. In ta pot je vedno daljša. Po izkušnjah sodeč se Mariboru prav gotovo obeta drugi krog.

V bitko za za župana so se podali: sedanji župan, kateri je baje zelo slabo izpolnil svoje predvolilne obljube Andrej Fištravec, nekdanja podžupanja in mestna svetnica Melita Petelin, novo izvoljena poslanka, ki bi bila raje županja in mestna svetnica LPR Lidija Divjak Mirnik, podžupan, ki rad podpira ljudi, ki so na oblasti in član NSi Zdravko Luketič, predstavnik DESUSa, ki se mu letos ni uspelo uvrstiti v parlament Uroš Pikl, zagovornik pravic živali Aleksander Kamenik, kandidat Levice Vlado Šega, bivši župan Maribora, katerega so leta 2013 “odnesle” mariborske vstaje Franc Kangler,  Predsednik stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, ki močno podpira dosedanje delo župana Fištravca, Požarjev kandidat Igor Domanjko, borec kolesarjev in pešcev, ter mestni svetnik Josip Rotar, predstavnik SMCja, podjetnik, ki odpira gostinske lokale Saša Arsenovič, trenutni zapornik in predsednik stranke Zedinjena Slovenija Andrej Šiško, in od danes tudi članica SD Alenka Iskra.

14 kandidatov torej. In do 18. oktobra se bo lista kandidatov verjetno še povečala. Če ne po drugem, vsaj po številu ljudi za prestižno mesto župana, Maribor zagotovo sodi v slovensko knjigo rekordov.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.