Maribor je v 24. krogu Prve slovenske lige zmagal še tretjič zapored. Olimpija tretjič zapored izgubila.

Maribor je tekmo 24. kroga proti Aluminiju odigral že v soboto. Svoje delo so Mariborčani opravili suvereno in s 4:1 odpihnili Aluminij. Pred okoli 4500 gledalci v Ljudskem vrtu Maribor ni dopustil presenečenja in se je tako maščeval Aluminiju za poraz v 6. krogu Prve lige. Aluminij je prvo tekmo v Ljudskem vrtu dobil z 0:2.

Tokrat Maribor ni imel tako težkega dela. Prvi je zadel Zahović v 41. minuti iz nekoliko sumljivo dosojene enajstmetrovke. To je že njegov 14. zadetek v letošnji sezoni. Drugi gol je v 64. minuti dosegel Novaković, ki je rutinirano zaobšel vratarja in žogo poslal v nebranjeno mrežo. V 67. minuti je Dare Vršič odločil tekmo z zadetkom iz prostega strela. Žoga se je odbila od enega od nogometašev Aluminija in končala za hrbtom vratarja. V 78. minuti je Bizjak po protinapadu dosegel čudovit, tolažilen zadetek za znižanje rezultata na 3:1. Za piko na i je v 86. minuti po odličnem preigravanju iz roba kazenskega prostora zadel kapetan Tavares.

Trener Maribora Darko Milanič je po tekmi povedal, da so odigrali zelo dobro tekmo, bili dovolj potrpežljivi, zadeli štirikrat in si priigrali še nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Poudarja, da je kljub prednosti pred njimi še veliko trdega dela.

Pušnik je prvo tekmo po povratku v Olimpijo začel s porazom v Domžalah z 1:0. Za Domžalčane je že v 10. minuti zadel Repas. Pušnik je v ekipo Olimpije vrnil že odpisane Roka Kronavetra, Andraža Kirma in Juliusa Wobaya, kapetanski trak pa je dobil Branko Ilić. Navijaška skupina Green Dragons je verbalno obračunavala s Pušnikom, Kronavetrom in tudi s športnim direktorjem Olimpije Rajkom Stojinićem.

Za Domžale je to prva zmaga letos, po porazu in delitvi točk v prejšnjih dveh krogih.

Maribor si je tako po treh tekmah spomladanskega dela prvenstva nabral že veliki 9 točk prednosti pred Olimpijo. Do konca prvenstva nas loči še 12 krogov in 36 možnih točk, kar je dovolj, da se prvenstvo obrne na glavo. Vendar pa se zdi, da Olimpija po velikih spremembah igralskega kadra, spomladanski del prvenstva ne bo uspela enakopravno konkurirati uigrani in čvrsti ekipi Maribora.

V 25. krogu Prve slovenske lige bodo Mariborčani igrali v Celju, ki so v treh tekmah letos dvakrat zmagali ter enkrat igrali neodločeno.