Mariborčan Matjaž Kek odstopil kot trener NK Rijeka

pixabay

Izbranci Matjaža Keka, so v hrvaškem prvenstvu doživeli nov šok in proti Gorici izgubili z 1:2, čeprav so po prvem polčasu vodili z 1:0. Po novem spodrsljaju Rijeke,  je Mariborčan Matjaž Ker obvestil javnost, da ne bo več trener Rijeke.

slika: Wikipedija

Kek se je po tekmi pogovoril s predsednikom Damirjem Miškovićem. Lahko povem le to, da od tega trenutka naprej nisem več trener Rijeke,” je po poročanju reškega dnevnika Novi list dejal Kek in nato zapustil novinarsko konferenco.

57-letni slovenski strokovnjak je Rijeko vodil od februarja 2013. V sezoni 2016/17 jo je popeljal do zgodovinskega dvojčka, ko je klub z Reke prvič postal hrvaški prvak, sanjski sezoni pa je dodal še zmago v pokalu. Hrvaški pokal je Rijeka pod Kekovo taktirko osvojila tudi v sezoni 2013/14. Dvakrat jo je popeljal v skupinski del Evropske lige. V petih letih je z Rijeko ob nepozabnem naslovu še štirikrat postal hrvaški podprvak.

Kam bo sedaj odšel Kek, je seveda veliko vprašanje. Nekateri bi ga radi imeli na klopi Maribora, spet drugi, kot selektorja slovenske reprezentance. Glede na priljubljenost mariborskega stratega tudi med navijači Rijeke, pa bomo videli, kam bo Mariborčana zanesla nogometna pot.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
90%
1.5km/h
0%
19°C
21°
18°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA