Mariborčana Bojana Požarja, toži oče Melanije Trump.

slika: demokracija

Oče ameriške prve dame je proti novinarju Bojanu Požarju vložil zasebno kazensko tožbo, ker naj bi bil ta v omenjene članku iz leta 2016 zapisal, da je bil Knavs zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine v kazenskem postopku, v vprašalni obliki pa navedel zgolj stavek: “Koliko časa naj bi Viktor Knavs preživel v zaporu, pa je še uganka.

Bojan Požar je po navedbah Večera, v svojem zagovoru pred časom med drugim navedel, da sta mu trditve v članku potrdila dva neodvisna vira ter da je verjel, da ima verodostojni dokument iz Arhiva RS.

Je bila najprej pika in potem vprašaj?

Ključno vprašanje se je razvilo na nadaljevanju današnjega sojenja Bojanu Požarju, obtoženemu žaljive obdolžitve Viktorja Knavsa, očeta ameriške prve dame Melanie Trump. Knavsova pooblaščenka je prepričana, da je Požar članek naknadno spreminjal, kdaj, kako in ali ga sploh je, pa bo morda raziskoval sodni izvedenec računalniške stroke.

Knavsova pooblaščenka Nataša Pirc Musar pravi, da na dan, ko so vložili kazensko zasebno tožbo, so v sodni spis vložili članek, v katerem je obtoženi napisal, da je bil Viktor Knavs v zaporu, torej trditev s piko v naslovu. Kasneje pa je članek spremenil in sta v naslovu zdaj vprašaj in klicaj, v besedilu pa prejšnje trditve spremenjene v pogojni “naj bi”.

Zasebni tožilec oziroma njegova pooblaščenka mora dokazati, kateri članek je avtentičen in kateri ne. Je pa bil obdolženi že v zagovoru jasen, da nikoli ni podal izrecne trditve o tem, da je bil Viktor Knavs v zaporu, temveč je pisal v pogojniku, je dejal odvetnik Bojana Požarja, Franci Matoz.

vir: spletni portal Večer

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
55%
2.1km/h
0%
-2°C
-1°
-4°
-2°
Mon
-3°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA