Nepredstavljive kraje je bila ob selitvi v novo stanovanje deležna Mariborčanka, ki je v zapisu na družabnem omrežju Facebook dejala, da si niti v sanjah ni predstavljala, da jo bodo že prvi dan okradli.

Kaj je zapisala oškodovanka?

Včeraj bi moral biti eden izmed najlepših dni v mojem življenju…takšen, ki si ga zapomniš za vedno. Pa se je končal na policiji. Ne morem dojeti v kakšnem svetu živimo. Zadnjič mi je na službenem dogodku nekdo iz avtomobila ukradel najljubšo jakno, včeraj pa v toku selitve iz kleti nove stvari.

Od kleti do vrha je malo več kot minuta ..če si naložen, sta dve in pol. Dol gre hitreje. Medtem, ko so fantje nosili škatle gor in dol in, ko le nekaj trenutkov ni bilo nikogar noter (večino časa je bil nekdo doli), so stvari zmanjkale. In moral je biti nekdo, ki je to lahko nesel. In to hitro. Eden izmed paketov ima namreč 28,40 kilogramov, kar kot storilke izključi ženske, ki ne marajo špinače. Ta ‘nekdo’ – sklepam, da je bil sosed, ki nima malih otrok, ki potrebujejo kolo (pol metra od moje kleti sta bila parkirana nezaklenjena skiro in kolo, ki sta ostala), je poleg tega bogatejši tudi za en bel ikein leseni stol, ki stane le 13 eur. Ampak to je očitno dovolj, da tvegaš kazenski pregon. In mirno vest.

“Zavedam se, da storilca verjetno ne bomo nikoli našli, ampak vseeno vas prosim, delite objavo, mogoče pa je le kdo iz sosednjih blokov ravno takrat pogledal ven ali pa nesel smeti in kaj videl,” je zapisala oškodovanka.

MG