Mariborske potnike, ki so se vrnili s shoda upokojencev, čakalo neprijetno presenečenje!

skupina mariborskih potnikov

Saj ni res pa je. Skupina mariborskih potnikov, ki so se danes udeležili shoda upokojencev v Ljubljani, so po 32-ih letih samostojen Slovenije spet občutili, kako je bilo v času komunizma.

UDBA očitno ne počiva, niti po tridesetih letih samostojne Slovenije. Nemalo so bili namreč presenečeni potniki, ki so se udeležili današnjega shoda upokojencev, saj jih je ob prihodu domov pričakala kar finančna “policija”, oziroma predstavniki FURSA.

Kot je zapisal na svojem Facebook profilu vodja poti: “Res neverjetno. Kot vsakokrat je skupina Mariborčanov odšla v Ljubljano na protest upokojencev. Vožnja poteka samoiniciativno. Vodja poti, ki je fizična oseba, bo  plačal prevoz po izstavitvi računa. Do tu vse lepo in prav in vse po predpisih. A mariborsko skupino, ki se je vrnila iz Ljubljane je ob povratku pričakala finančna “policija” in zasliševala tako vodjo poti, kot voznika avtobusa. Nobenega denarja nismo pokradli, nobenemu ničesar vzeli. Finančni inšpektor ni pokazal niti svoje identitete, poleg tega je bil aroganten. Zato mu vodja poti ni pokazal osebne izkaznice in z njim ni želel sodelovati, čeprav je dobil grožnjo s policijo, katera ga verjetno že čaka doma.”

Kot so nam povedali prestrašeni potniki, se je skupina Mariborčanov, tako, kot vedno organizirala in se odločila, da se udeleži shoda upokojencev v Ljubljani. Poklicali so avtobusnega prevoznika, skupaj so zbrali denar za prevoz in ta je na podlagi naročila potnike odpeljal iz Maribora v Ljubljano in nazaj. Prevoznik bo na podlagi tega, vodji poti izdal račun, kateri ga v roku tudi plačal.

Kaj je s tem narobe? Je bila s tem oškodovana država? Se je komu kradlo denar? Ali pa je šlo le za zastraševanje potnikov, da jih ob podobnih protestih ne bo pričakala finančna “policija”, ali pa mogoče kar prava policija, mogoče celo vojska?

Kot je dejal vodja poti: “POUDARJAMO, DA NAS NOBENE GROŽNJE NE BODO USTAVILE! Ne danes ne nikoli. Nobenega denarja nismo pokradli, nobenemu ničesar vzeli. NE BOMO SE UKLONILI, NE BOMO SE PUSTILI USTRAHOVATI! NE SEDAJ, NE NIKOLI!

O nečednem početju in poskusu ustrahovanja je bil obveščen tudi odvetnik ene od strank, s katero se je vodil postopek, pritožba zaradi postopka pa je bila posredovana tudi na FURS. O nadaljnjih korakih pa vas bomo sproti obveščali tudi na portalu e-maribor.si.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.